- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul călătoriilor pentru transportul în comun se modifică în Brașov! Dragoș David: „Încercăm să încurajăm lumea care circulă de obicei cu mijloacele de transport în comun”

25 Feb, 13:04 • Lupu Alexandra
Zona Metropolitană Brașov modifică prețul călătoriilor pentru transportul în comun! Tariful unic a intrat în vigoare începând cu data de 24 februarie.
Prețul călătoriilor pentru transportul în comun se modifică în Brașov! Dragoș David: „Încercăm să încurajăm lumea care circulă de obicei cu mijloacele de transport în comun”

Surprize pentru călătorii transportului în comun din Brașov! Începând de ieri, 24 februarie, a intrat în vigoare tariful comun pentru prețul biletului, spune adevarul.ro. Așadar, pasagerii vor achita aceeași sumă fie că vin din interiorul orașului, fie din alte zone din areal. Inclusiv valoarea abonamentelor este una avantajoasă acum pentru cetățeni.

Costul transportului în comun se modifică în Brașov

Începând cu data de 24 februarie, călătorii din Brașov beneficiază de tariful unic pentru transportul în comun. Aceasta este a doua zonă metropolitană din România care ia această măsură, prima fiind chiar Capitala țării.

Operatorul de transport RATBV a anunțat că prețul unei călătorii și al unui abonament devine același cu cel din municipiu. În acest sens, orice drum realizat prin societatea menționată va costa 4 lei. Reprezentanții au anunțat că inclusiv valabilitatea unui bilet a crescut, de la 50 de minute, la 60.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Comisia Europeană vrea autobuze cu emisii zero. Vine și rândul transportului public. De când vor fi făcute modificările

Până la această decizie, persoanele care călătoreau prin oraș nu puteau ajunge în alte localități, totul din cauza diferenței semnificative de preț. Președintele Asociației Metropolitane Brașov susține că măsura implementată este menită să încurajeze cetățenii să folosească transportul în comun. Dragoș David a menționat că dinamica complexă a prețurilor i-a determinat pe reprezentanți să facă o schimbare în acest sens, mai exact, modificarea tarifelor.

Brașov
Brașov

„Având în vedere faptul că lucrurile aveau o dinamică mai complexă din perspectiva prețurilor, apare această modificare de tarife. În același timp, încercăm să încurajăm lumea care circulă de obicei cu mijloacele de transport în comun și am micșorat valoarea abonamentelor și le-am diversificat. Biletele de călătorie vor costa, din 24 februarie, 4 lei”, spune Dragoș David.

Această schimbare le permite călătorilor să meargă atât în oraș, cât și în celelalte localități, cu o singură validare de bilet, timp de 60 minute. Odată cu această modificare, inclusiv ofertele pentru abonament sunt mai avantajoase. Abonamentul lunar ajunge de la 195 la 150 lei, iar cel urban la 80 de la 85.

Vezi și: Ministerul Educaţiei, clarificări privind suma forfetară pentru transportul elevilor „navetişti”