- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul petrolului bate recordul! A urcat joi la cele mai ridicate niveluri din acest an

15 Sep, 09:23 • Constantin Cristina
Prețurile petrolului au urcat joi la cele mai ridicate niveluri din acest an. Aşteptările privind o ofertă mai strictă au depăşit îngrijorările legate de o creştere economică mai slabă şi de creşterea stocurilor de ţiţei din SUA.
Prețul petrolului bate recordul! A urcat joi la cele mai ridicate niveluri din acest an

Prețul petrolului Brent a crescut cu 1,82 dolari, sau cu 1,98%, până la 93,70 dolari pe baril, după ce a atins 93,89 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022, a precizat Reuters.

Citește și: Marele producător global de petrol BP îndeamnă oamenii să investească în producția de petrol și gaze pentru a evita să se ajungă la creșteri bruște ale prețurilor

Prețul petrolului bate recordul! A urcat joi la cele mai ridicate niveluri din acest an

Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a înregistrat o creștere de 1,64 dolari, sau 1,85%, ajungând la 90,16 dolari pe baril, închizând la peste 90 de dolari pe baril pentru prima dată din noiembrie. Miercuri, Agenția Internațională pentru Energie a anunțat că reducerea semnificativă a producției de petrol din Arabia Saudită și Rusia va duce la un deficit pe piață în trimestrul al patrulea.

petrol
petrol

Prețurile au avut o ușoară scădere pentru o scurtă perioadă în urma unui raport referitor la stocurile din SUA, dar apoi au continuat să crească.

Prețul țițeiului a scăzut cu peste 1% marți, 15 august 2023, din cauza datelor economice chinezești slabe, coroborate cu temerile că reducerea neașteptată a ratelor cheie de politică monetară de către Beijing nu a fost suficient de substanțială pentru a întineri redresarea post-pandemică a țării.

Alte articole: Prețul petrolului scade cu peste 1% astăzi, din cauza datelor economice chinezești slabe