- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul petrolului scade cu peste 1% astăzi, din cauza datelor economice chinezești slabe

15 Aug, 21:03 • Constantin Cristina
Petrolul scade marți din cauza îngrijorărilor legate de economia chineză. Prețul a scăzut cu peste 1%.
Prețul petrolului scade cu peste 1% astăzi, din cauza datelor economice chinezești slabe

Prețul petrolului a scăzut cu peste 1% marți, 15 august 2023, din cauza datelor economice chinezești slabe, coroborate cu temerile că reducerea neașteptată a ratelor cheie de politică monetară de către Beijing nu a fost suficient de substanțială pentru a întineri redresarea post-pandemică a țării, scrie Reuters.

Citește și: Rompetrol Rafinare, pierderi substanțiale. 2023 aduce o scădere de 9% a cifrei de afaceri

Prețul petrolului scade cu peste 1% astăzi, din cauza datelor economice chinezești slabe

De asemenea, contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,31 dolari, sau 1,5%, la 84,90 dolari pe baril, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a scăzut cu 1,44 dolari, sau 1,8%, la 81,07 dolari.

Au contribuit la stimularea unei creșteri a prețurilor în ultimele șapte săptămâni cu reduceri de ofertă din partea Arabiei Saudite și a Rusiei, parte a grupului OPEC+ care cuprinde Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi.

petrol
petrol

Datele privind producția industrială și vânzările cu amănuntul din China de marți au arătat că economia a încetinit și mai mult luna trecută, intensificând presiunea asupra unei creșteri deja șubrede și determinând autoritățile să reducă ratele cheie de politică monetară pentru a susține activitatea economică.

Banca centrală a Chinei a redus marginal ratele dobânzilor după datele care au evidențiat intensificarea presiunii asupra economiei, în principal din partea sectorului imobiliar, deși analiștii spun că reducerea a fost prea mică pentru a face o diferență semnificativă.

Există temeri că China ar putea întâmpina dificultăți în atingerea obiectivului de creștere de aproximativ 5% pentru anul în curs fără mai multe stimulente fiscale.

Alte articole: Noul constructor al terminalului petrolier de la Marea Neagră a câștigat contractul cu 79 de milioane de euro. Când a fost anunțată inaugurarea