- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri ca la Saint Tropez pe plajele din Mamaia. Cât a scos un român din buzunar pentru o zi la plajă

04 Jul, 20:34 • Cornel Ghimeșan
Recent s-a popularizat pe rețelele sociale postarea unui turist român care a explicat cât a scos din buzunar pentru o zi pe plajă în Mamaia Sat. Sumele sunt cu mult mai mari decât s-ar fi așteptat.
Prețuri ca la Saint Tropez pe plajele din Mamaia. Cât a scos un român din buzunar pentru o zi la plajă

Vara este așteptată de majoritatea oamenilor, în special pentru faptul că în această perioadă putem să ne organizăm concediul de vis la care visăm tot anul. Litoralul este întodeauna o variantă pentru care românii optează, însă se pare că în rândul oamenilor a apărut o dezamăgire cu privire la litoralul românesc. Prețurile din Mamaia sau din alte stațiuni sunt mult mai mari decât se așteaptă românii, iar cei care trec pragul restaurantelor sau plajelor reclamă faptul că un concediu în Grecia este cu mult mai ieftin.

Alte articole: Staţiunea de pe litoralul românesc care a întrecut Mamaia la preţuri. O familie cheltuieşte un salariu mediu pentru o săptămână la malul Mării Negre

De exemplu, recent s-a popularizat pe rețelele sociale postarea unui turist român care a explicat cât a scos din buzunar pentru o zi pe plajă în Mamaia Sat. Acesta a fost de-a dreptul șocat de suma pe care a cheltuit-o în doar câteva ore la plajă. Pentru două șezlonguri și câteva băuturi acesta a trebui să scoată din buzunar o sumă foarte mare.

Turistul a povestit că a fost nevoit să își amâne vacanța organizată în Thassos și a ales să profite de câteva zile libere pentru a merge la noi pe litoral. Aceștia au optat pentru două zile în Mamaia Sat, iar cazarea a costat 350 de lei pe noapte. Este vorba despre un studio aflat la 150 de metri de plajă.

„Pentru cei care mai cred în litoralul românesc… Din motive independente, a trebuit să ne amânăm pentru luna august vacanța în Thassos… Printre picături, am zis să prindem o zi, două la noi. Am venit pentru 2 zile la Mamaia Sat… 350 lei pe noapte, studio la 150 m de plajă”, spune turistul pe Facebook.

Românul a mers și la plajă, unde a luat două sezlonguri și  a consumat patru băuturi, iar nota de plată a fost cu totul șocantă. Potrivit bonului postat de către turist, un șezlong în Mamaia Sat costă nu mai puțin de 90 de lei de persoană. Cu privire la prețul băuturilor, așa cum reiese din nota de plată, un pepsi la 250 de ml costă 13 lei, o limonadă, 23 de lei, iar un frappe clasic, 22 de lei. Așadar, pentru două șezlonguri și 3 băuturi a avut de achitat nu mai puțin de 238 de lei! Dat fiind faptul că a luat încă o limonadă și că i s-a pus și un tips de 9 lei la plată, a ajuns la 270 de lei cheltuiți în doar câteva ore.

„O ieșire la plaja de câteva ore, ieri. Atașez bonul… Menționez că la Scala Marion, la 10, e consumație obligatorie de sezlong, am mai primit gratuit chips-uri și 2 sticle de apă la 0,5… Aici, am primit doar bonul fiscal…”, și-a încheiat turistul postarea.

Mamaia mai scumpă decât Grecia

Dată fiind această situație și prețurile exagerate, românii preferă să opteze pentru destinații din afara țării. Una dintre favoritele acestora este Grecia, Thassosul fiind una dintre cele mai căutate. Acolo prețurile sunt cu mult mai bune, iar serviciile oferite sunt de un nivel mai înalt.  Mai mult de atât, grecii reușesc să atragă printr-un sistem diferit. Cum anume? Șezlongul este gratuit, dar pentru a beneficia de el, este nevoie să faci o consumație. Prețul de pornire este de la 3 euro, respectiv 15 lei.

„Cât mai costă șezlongul în Grecia? La noi în Thassos e gratis, contra consumație. 3 euro o cafea grecească, 4 euro un cappuccino și 3 frappe-ul, de exemplu. Și primești șezlongul gratis”, este mesajul postat de român care a interacționat cu industria elenă a turismului.

Citește și: Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării, în Mamaia. Prețul unui șezlong este de 150 de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult