- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării, în Mamaia. Prețul unui șezlong este de 150 de lei

04 Jul, 12:46 • Bocioacă Bianca
În Mamaia, turiștii trebuie să plătească o avere pentru un șezlong. Cei care credeau că vor scăpa mai ieftin dacă apelează la clasicul cearșaf, trebuie să știe că trebuie să plătească o taxă de 200 de lei.
Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf la malul mării, în Mamaia. Prețul unui șezlong este de 150 de lei

Mamaia impresionează și anul acesta prin prețuri exorbitante. Cu toate astea, mulți sunt de părere că raportul caliate – preț este unul slab.

În această stațiune, la un restaurant de fițe, o ciorbă costă aproape 10 euro, în acești bani fiind, totuși, inclusă și smântâna și ardeiul iute. La același local, pentru o porție de 350 de grame de ciorbă de pui a la grec, românii trebuie să scoată din buzunar 42 de lei.

Citește și: Plajele din Grecia se transformă în Mamaia! Tarifele șezlongurilor au bubuit „Aici e ca la Mamaia, mai nou!”

Totuși, ceea ce șochează este prețul unui șezlong, care în Mamaia se închiriază cu 30 euro/zi, mai mult decât pe o plajă din Grecia, unde un șezlong cu umbrelă costă 10 euro.

Cât te costă să stai pe cearșaf în Mamaia

Așadar, cei care vor să stea în rândul 1, trebuie să plătească 150 de lei pe zi, pentru două șezlonguri, pentru că nu există opțiunea de a închiria unul singur. Deci, dacă doriți să închiriați un șezlong pentru tot sezonul, adică 2 – 3 iunie, vă va costa 1.190 e euro. În rândul doi, tariful este de 120 de lei/zi (1.000 de euro/sezon), iar pentru rândurile 3-9 este de 100 de lei pe zi (800 euro/sezon).

Totuși, cel mai scump este să îți pui cearșaful la malul mării, care nu poate fi mai lat de 1,4 metri și mai lung de 2.

„Pentru închirierea unui loc pentru cearșaf (mărime 1.4 x 2 metri) în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon”, se arată într-un anunț oficial, citat de project-e.ro.

„Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii.

Zona alocată pentru cearşafuri pe plaja Marina Surf este în suprafaţă de 30% din plaja închiriată, conform legii şi este gratuită. Cei cinci metri pentru trecere și intervenții de urgență, până la primul rând de șezlonguri, sunt lăsați liber permanent”se arată pe pagina de Facebook a complexului Marina Surf din Mamaia.

Citește și: Cât a ajuns să coste o tochitură dobrogeană cu mămăligă în Mamaia. Turiștii trebuie să plătească o avere pentru mâncarea de pe litoral

„Plaja privată din cadrul complexului este dotată cu 100 umbrele si 200 sezlonguri. Pentru a putea oferi facilități la standarde înalte, plaja este echipata cu vestiare si dusuri. Confortul si linistea dumneavoastră sunt principalele noastre obiective astfel incat umbrele si sezlongurile sunt aerisite. Plaja Marina Surf a fost selectata de Apele Române 2 ani la rand printre primele din Mamaia pentru nisipul fin și calitatea apei”, scrie pe site-ul complexului, însă, aceasta nu este una dintre plajele „Blue Flag”, o certificare internaționașlă acordată plajelor care îndeplinesc peste 30 de criterii.