- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își vor putea folosi voucherele de masă, de vacanță și tichetele cadou în format virtual. Cum funcționează noile carduri

01 Apr, 16:58 • Fundeanu Madalina
Vouchere virtuale pentru români! O platformă cunoscută din țară a anunțat că va începe să le emită și în format virtual.
Românii își vor putea folosi voucherele de masă, de vacanță și tichetele cadou în format virtual. Cum funcționează noile carduri

Românii vor avea vouchere virtuale! O mare platformă din România, specializată în emiterea cardurilor de masă, a celor de vacanță, culturale și a voucherelor cadou a anunțat că va începe să le emită și în format virtual, conform Antena 3 CNN.

Vouchere virtuale pentru români!

Compania va lansa, în premieră, carduri virtuale pentru produsele Card de masă, Card de vacanță, Card cultural și Card cadou.

Această soluție pune la dispoziția utilizatorilor aceleași funcționalități ca un card tradițional, fără suportul din material plastic.

Noile vouchere vor fi disponibile imediat ce legea privind posibilitatea emiterii de tichete pe card virtual va intra în vigoare.

„Introducerea cardurilor virtuale este următorul pas firesc, adaptat noilor modele de lucru ale companiilor și ale angajaților și aliniat la un imperativ major de mediu – eliminarea plasticului din procesele de producție”, a declarat Gorkem Oran, director general Edenred România.

Cardul virtual este reprezentat de un număr unic de card de 16 cifre, generat digital și atașat contului de utilizator din aplicația MyEdenred, ce va oferi aceleași funcționalități ca un card fizic, dar direct de pe smartphone, potrivit surselor.

Citește și: Când intră banii pe cardurile sociale pentru alimente în aprilie 2024. MIPE a anunțat data oficială

Voucher pentru această categorie de români
Vouchere

Data la care intră banii pe cardurile sociale pentru alimente în aprilie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat data oficială la care vor fi încărcate cardurile sociale pentru alimente cu suma de 250 de lei, în luna aprilie.

„Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a MIPE.

De acest ajutor, acordat o dată la 2 luni, beneficiază aproximativ 2,5 milioane de persoane, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Nivelul maxim al veniturilor care se ia în considerare la acordarea voucherelor sociale a crescut începând de anul acesta.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, la începutul acestui an.

Vezi și: Noi tichete de 430 de lei de persoană, acordate de la 1 aprilie 2024. Care români sunt eligibili