- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri mai mici pentru români! Magazinele care renunță la casieri trebuie să ieftinească produsele. Marius Budăi: „Atunci cand mergem singuri facem treaba unui casier”

07 Mar, 16:18 • Lupu Alexandra
Discuțiile despre renunțarea la casieri din magazine nu au luat sfârșit. Marius Budăi a ieșit în fața și a prezentat câteva dintre soluțiile identificate.
Prețuri mai mici pentru români! Magazinele care renunță la casieri trebuie să ieftinească produsele. Marius Budăi: „Atunci cand mergem singuri facem treaba unui casier”

Primele informații arată că Ministrul Muncii se gândește la introducerea unor prețuri mai mici pentru români. Marius Budăi a vorbit public despre introducerea caselor self-play, și implicit, renunțarea la angajați, susține stiripesurse.ro. Acesta a declarat că statul ar trebui să perceapă o taxă suplimentară pentru companiile care aleg această metodă de funcționare, dar mai ales, s-a gândit să existe o ieftinire a produselor.

Prețuri mai mici pentru români

Marius Budăi a vorbit pe parcursul zilei de astăzi despre renunțarea la casieri din cadrul lanțurilor de magazine. Ministrul Muncii declară că, primul lucru care trebuie luat în considerare înainte de a se introduce casele self-pay, se referă chiar la oamenii care vor rămâne fără loc de muncă. Din acest punct de vedere, Budăi susține că ar trebui să fie introdusă posibilitatea dublă, în așa fel încât unele spații să fie încă gestionate în continuare de salariați, tocmai pentru că vârstnicii ar avea nevoie de ajutor și nu s-ar putea descurca singuri.

Citește și: Marian Godină boicotează decizia Auchan de eliminare a casierilor: „Aștept acum să apară restaurantele în care mergi în spate să-ți faci o omletă, iar la final te duci cu farfuria să o speli”

„În primul rand trebuie sa discutam de oameni si ce vor face cei care vor ramane fara serviciu in acest caz. Mai presus de taxe sunt oamenii si de oameni trebuie sa ne ocupam si daca vorbim de oameni, eu cred ca trebuie sa existe posibilitatea dubla, adica sa fie si casele self-pay dar si casele cu angajati, pentru ca vorbim si de varstnici, persoane care nu se pricep (sa-si scaneze produsele) si nu se pot descurca singur”, menționează Budăi.

Întrebat despre taxa suplimentară implementată asupra caselor de tip self-pay, Ministrul Muncii a confirmat că se ia în considerare această variantă. Acesta a dat exemplul Belgiei, acolo unde plata s-a aplicat la nivel local. Budăi susține că se pot găsi diferite modalități în ceea ce privește taxarea lanțurilor care funcționează astfel.

În cele din urmă, Budăi a menționat că se gândește la o reducere de prețuri. Inițiativa are la bază faptul că, în momentul în care oamenii își scanează produsele pentru a le achiziționa, practic, fac munca unei alte persoane.

Marius Budăi a vorbit despre micșorarea prețurilor din magazinele self-pay
Marius Budăi a vorbit despre micșorarea prețurilor din magazinele self-pay

„Deciziile le luam impreuna cu partenerii sociali, dar eu personal m-am gandit, pentru ca atunci cand mergem singuri facem treaba unui casier”, explică Budăi.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Fără casieri la Auchan! Retailerul vrea să implementeze case de marcat 100% self service. Ce se va alege de angajați