- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețurile la motorină și benzină continuă să crească! Iată cât a ajuns să coste un plin azi

12 Aug, 12:11 • Constantin Cristina
Petrom scumpește din nou motorina și benzina. Vineri, 11 august, tarifele la combustibil au înregistrat creșteri, iar azi, 12 august, motorina și benzina s-a scumpit cu însă 9 bani pe litru.
Prețurile la motorină și benzină continuă să crească! Iată cât a ajuns să coste un plin azi

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit sâmbătă benzina și motorina cu 9 bani pe litru, după ce vineri, 11 august, au fost înregistrate alte creșteri, a informat economedia.ro.

Citește și: Șoferii se lovesc de o nouă scumpire când alimentează cu motorină. A fost stabilit prețul carburanților azi, 9 august

Prețurile la motorină și benzină continuă să crească! Iată cât a ajuns să coste un plin azi

Așadar, conform Monitorului Prețurilor, benzina a ajuns între 7,06-7,12 lei/litru, iar benzina a ajuns între 7,28-7,3 lei/litru.

De asemenea, scumpirile se țin lanț încă din luna iulie, mai precis de pe data de 25, după o perioadă în care Petrom a menținut prețuri stabile. De pe 25 iulie, prețurile au început să urce alarmant cu câte 5 bani pe litru de la săptămâna la săptămână.

motorină
motorină

Luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,7%, iar motorina a crescut cu 5,5%. Mai mult, în această perioadă, România se situează pe locul 3 în UE în clasamentul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta.

Față de celelalte țări, România este pe locul 9 la benzină fără taxe, fiind tot cea mai ieftină, după Austria, Bulgaria, Cehia, Irlanda, Lituania, Malta, Slovenia, în timp ce motorina fără taxe comercializată la noi este pe locul al 10-lea în topul celor mai mici prețuri, după Bulgaria, Cehia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia.

Alte articole: Motorina se scumpește din nou! Ce prețuri au carburanții în România pe 8 august