- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prima zi în care elevii revin în bănci! O parte dintre sindicaliști rămân revoltați de decizia suspendării grevei

13 Jun, 09:31 • Constantin Cristina
Elevii revin la școală, după aproape patru săptămâni de grevă generală în Educație. După decizia rezultatelor la negocieri, mulți sindicaliști rămân în continuare nemulțumiți.
Prima zi în care elevii revin în bănci! O parte dintre sindicaliști rămân revoltați de decizia suspendării grevei

Astăzi este ziua în care elevii revin în bănci, după aproape patru săptămâni de grevă generală în învățământ. Cei din anii terminali se pregătesc deja de examenele naționale, a notat hotnews.ro.

Citește și: Profesorii tună și fulgeră. Cadrele didactice nu sunt de acord cu înțelegerea dintre Guvern și liderii sindicaliști. „Noi am fost puși asupra faptului împlinit”

Prima zi în care elevii revin în bănci! O parte dintre sindicaliști rămân revoltați de decizia suspendării grevei

Chiar dacă copiii au revenit la școală, pentru că greva a fost suspendată, mai mulți sindicaliști au rămas nemulțumiți de luarea acestei decizii.

Profesorii revin și ei la catedre și trebuie să finalizeze procedurile de încheiere a mediilor școlare. Așadar, elevii din clasele terminale de la liceu au terminat cursurile în 2 iunie, dată în care greva era deja declanșată, iar cei de clasa a 8-a au terminat în data de 9 iunie.

Săptămâna aceasta, elevii de clasa a 12-a trebuiau să susțină competențele la Bacalaureat, însă s-a luat decizia ca acestea să fie echivalate din cauza grevei. Probele scrise vor începe pe 26 iunie, iar Evaluarea Națională este programată pentru 19 și 20 iunie.

elevi
elevi

Chiar dacă situația s-a detensionat pentru că greva a fost suspendată, iar părinții răsuflă ușurați pentru că elevii își vor susține examenele, mulți dintre sindicaliști din Educație rămân nemulțumiți de această decizie și sunt de părere că protestul ar fi trebuit să continue.

„Trădare” a fost cuvântul abordat de sindicaliștii care susțin că nu au fost consultați în momentul luării deciziei de suspendarea grevei.

La Iaşi, sindicaliştii au mai fost odată consultaţi luni seară, după ce federaţiile din educaţie anunţaseră renunţarea la protest. După voturile exprimate, s-a constatat că doar 35% dintre membrii de sindicat mai susțin greva generală, așa că şi Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași a anunțat stingerea conflictului.

Alte articole: ULTIMĂ ORĂ! Greva se suspendă! Sindicatele din Educație au luat decizia