- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primăria Cluj a primit 6 oferte pentru supervizarea lucrărilor de la metrou. Care sunt firmele care se bat pentru contractul de 200 de milioane de lei

17 Jan, 12:32 • Adrian Popovici
Proiectul construcției unui metrou la Cluj Napoca continuă. Astfel, au fost depuse șase oferte pentru contractul pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala 1, acesta fiind estimat la 200 de milioane lei.
Primăria Cluj a primit 6 oferte pentru supervizarea lucrărilor de la metrou. Care sunt firmele care se bat pentru contractul de 200 de milioane de lei

Proiectul construcției unui metrou la Cluj  Napoca continuă. Astfel, au fost depuse șase oferte pentru contractul pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala 1, acesta fiind estimat la 200 de milioane lei, cel mai mare contract de consultanță din domeniul transporturilor, transmite  Economedia.

Primăria a transmis în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) notificarea de prelungire pentru 12 ianuarie 2024 și ulterior 16 ianuarie 2024 pentru acest contract care ține de construcția magistralei de metrou. Termenul pentru evaluarea ofertelor și desemnarea câștigătorului a fost stabilit pentru 9 februarie 2024.

Metrou Cluj
Metrou Cluj

Te-ar putea interesa și: Se construiește metrou la Cluj! Proprietarii despăgubiți de Guvern cu 283 milioane lei și 486 de imobile expropriate!

Ce oferte au fost depuse pentru supervizarea lucrărilor la magistrala de metrou din Cluj?

După cum arată documentele oficiale, pentru acest contract care ține de construcția unei magistrali din în Cluj au fost depuse 6 oferte din parte:

  • Asociere:VENTURO INVESTMENT (Leader), Liv Engineering & Consulting Ltd. Co.,Tecnosistem S.P.A.;
  • Asociere: HILL INTERNATIONAL (BUCHAREST) (Leader),Proiect Consulting;
  • Asociere: TPF INGINERIE SRL (Leader),TPF GETINSA EUROESTUDIOS SL.;
  • Asociere: TECNIC Consulting Engineering Romania (Leader),TUMAS Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitl;
  • Asociere : SYSTRA (Leader),METRANS ENGINEERING;
  • Asociere: MODERN POWER SYSTEMS (Leader),Altinok Consulting Engineering Inc.,

Contractul pentru activitatea de supervizare este finanțat prin PNRR, dar borna din PNRR stabilește semnarea tuturor contractelor pentru magistrala de metrou din Cluj până cel mai târziu la 31 decembrie 2023, termen care a fost deja depășit.

Etapa de proiectare a primei magistrale de metrou din afara Bucureștiului a început la 1 septembrie 2023, iar executivul  a aprobat despăgubiri-record de 283 milioane lei pentru proprietarii care vor fi expropriați.

Magistrala M1 din Cluj, prima din afara Capitalei, ar trebuie să aibă 21 de stații, va costa 9 miliarde lei, din care 1,5 miliarde lei fonduri asigurate din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani. Constructor este Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada.

„Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj. Valoarea estimată totală pentru realizarea acestui obiectiv este de 9.064.456.067,00 lei fără TVA”, transmite Primăria Cluj.

Citește și: Vești noi despre metroul din Cluj Napoca. Vor fi aprobate exproprieri de 283 de milioane lei pentru Magistrala de Metrou M1 Cluj Napoca în ședința de Guvern de joi