- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primăria Iași, salarii de neconceput! Banii încasați de directorii din instituție plus bonusuri depășesc 2.400 euro pe lună

23 May, 18:59 • Constantin Cristina
Salariile directorilor din Primăria din Iași sunt extravagante, la care se mai adaugă și bonusuri „europene”. Leafa angajaților din instituție.
Primăria Iași, salarii de neconceput! Banii încasați de directorii din instituție plus bonusuri depășesc 2.400 euro pe lună

Primăria Iași oferă angajaților salarii de invidiat, la care se mai adaugă și bonusuri „europene”, a informat ZDI.

Citește și: Primăria Capitalei plătește 530.000 de lei pentru paza Parcului Cișmigiu. ALPAB a lansat licitația pentru servicii de pază şi patrulare

Primăria Iași, salarii de nerefuzat! Leafa directorilor din instituție plus bonusuri „europene”

Astfel, salariul mediu net al unui director din Palatul Roznovanu ajunge la peste 2.400 euro în fiecare lună, iar din totalul de 13 directori, șapte sunt femei și șase sunt bărbați.

Angajații cu aceste salarii extravagante sunt directorii din aparatul de specialitate al primarului și nu de șefi ai instituțiilor de sub autoritatea Consiliului Local (CL).

Deși Primăria are sarcina de a afișa situația salariilor angajaților din instituție, centralizarea este cea care nu permite aflarea cuantumului total al venitului net în cazul fiecărui angajat al municipalității.

Mai mult, salariul de bază al directorilor este majorat cu 50% dacă acesta este implicat în proiecte europene, cu precizarea că sporul se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activității pentru fiecare proiect.

Primăria Iași
Primăria Iași

 

Potrivit calculelor efectuate de sursa citată, salariile directorilor au trecut săptămâna trecută prin o altă majorare de 10,5%, pe baza unei modificări legislative care a permis această creștere.

Mirarea face să fie că patru directori ar putea avea salariul mai mare decât cel al primarului. Mai precis, cel mai mare salariu net din Palatul Roznovanu îl încasează primarul Mihai Chirica: peste 15.000 lei. Cei doi „adjuncţi” ai primarului (Daniel Juravle şi Cezar Baciu) câştigă fiecare peste 13.400 lei, sumă în care am inclus şi bonusul aferent implicării în proiecte europene (25%).

Directorii au obținut acest salarii mari în urma regulii impuse, astfel niciunul nu l-au fi întrecut pe viceprimar. În schimb, fiecare director încasează lunar cât viceprimarii, fiind vorba despre Cristina Oțeleanu (Direcția Juridică), Ștefan Chirilă (Direcția de Implementare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană), Cristina Bălan (Direcția Fond Locativ) şi Carmen Cazuc (director economic al Finanțelor locale – DGEFPL). Toți cei patru beneficiază de „bonusul european” maxim (50%), iar, în lipsa plafonării, ar fi câștigat mai mult ca primarul.

Pe lista directorilor care încasează sporul aferent proiectelor UE se mai numără doi directori: Beatrice Fotache (Direcția Proiecte Europene) şi Aurora Pintilie (director în cadrul DGEFPL pe activitatea de taxe şi impozite locale

Alte articole: Primăria Brașov semnează un contract de aproape 30 milioane de lei. Sistemul de monitorizare a traficului rutier va fi modernizat considerabil