- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prime de 1500 de lei pentru o categorie de angajați! Ligia Deca: „Se vor acorda în această lună”

17 Oct, 08:33 • Bumbeneci Diana
Sunt oferite prime de 500 și 1500 de lei pentru zeci de mii de angajați. Ligia Deca a făcut anunțul.
Prime de 1500 de lei pentru o categorie de angajați! Ligia Deca: „Se vor acorda în această lună

Ministrul Educației, Ligia Deca a transmis că în această lună se vor acorda prima de carieră didactică pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic. Sumele variază între 500 și 1500 de lei.

Prime pentru angajații din învățământ

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță, luni, că în această lună se vor acorda prima de carieră didactică pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic.

Vezi și: Meteo 17-19 octombrie. Valul de aer polar aduce -6 grade în România

Prime pentru profesori
Prime pentru profesori

„Cel mai important moment de astăzi (luni – n.r.) – întâlnirea de la Guvern cu reprezentanții sindicatelor, în care am reconfirmat, împreună cu membrii executivului, angajamentele luate: în această lună se vor acorda prima de carieră didactică în valoare de 1500 de lei pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei”, spune Ligia Deca, ministrul Educației.

Ligia Deca a mai explicat că va face tot posibilul pentru îndreptarea inechităților în salarizarea directorilor.

„Am stabilit astăzi că vom relua, la Ministerul Educației, discuțiile cu reprezentanții federațiilor sindicale pentru a identifica împreună mijloacele concrete în vederea rezolvării cât mai rapide a acestei inechități. De asemenea, voi face tot ceea ce ține de mine pentru ca angajamentele privind creșterea salariilor în învățământ să fie respectate”, mai spune Deca.

Vezi și: Ajutor încălzire locuință 2023-2024. Cine sunt românii care pot primi sprijin în perioada sezonului rece

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult