- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primele 10.000 de caziere judiciare electronice au fost emise! Cum îl poți descărca

06 Feb, 15:29 • Cornel Ghimeșan
Sebastian Burduja, Ministrul Digitalizării, a anunțat că au fost emise primele 10.000 de caziere judiciare în format electronic. Această opțiune a fost introdusă începând cu săptămâna trecută.
Primele 10.000 de caziere judiciare electronice au fost emise! Cum îl poți descărca

Peste 10.000 de români au putut obține cazierul judiciar în format electronic, în ultima săptămână, de când a fost introdusă aceasta facilitatea. Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Vești majore pentru pensionari. CNPP prezintă comisioanele percepute de bănci pentru pensia lunară

Acesta se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii, unde s-a întâlnit cu cei mai deștepți români de la unversitățile Princeton, Yale, Columbia, Harvard şi alte şcoli prestigioase.

„Foşti olimpici internaţionali, care ne-au obişnuit cu medalii de aur. Ei sunt cea mai bună carte de vizita pentru Romania. Si garanţia ca Romania Viitorului va fi acolo unde ii este locul: pe culmile lumii”, spune Burduja pe Facebook.

Ministrul a subliniat faptul că veștile bune au venit și din țară.

”Deja peste 10.000 de români au obţinut cazierul judiciar online. Mulţumesc pentru toate mesajele de mulţumire. Meritul este al echipei care a făcut acest pas posibil. Înainte, impreună”, spune Sebastian Burduja.

Cazierul judiciar eliberat online

Certificatul de cazier judiciar a putut fi obţinut online, începând de miercuri, prin platformele ghişeul.ro şi hub.mai.ro.

„Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne au operaţionalizat proiectul pilot privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar în sistem electronic. Începând de astăzi, 1 februarie, versiunea pilot a aplicaţiei permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetăţenie română, care nu sunt înscrise în evidenţele Sistemului Naţional de Evidenţă a Cazierului Judiciar Român – ROCRIS”, a transmis, miercuri, Ministerul Cercetării, într-un comunicat de presă.

Pentru obținerea acestui document, cetățenii au la dispoziție două mecanisme, respectiv direct prin autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro sau prin accesarea GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate, preciza instituţia. Totuși, această opțiune este valabilă doar pentru cei care nu au fapte penale. Românii care au înscrisuri în cazier vor mai avea de așteptat o vreme.

Eliberarea cazierului este gratuită, se realizează pe loc, iar perioada de valabilitate este de 6 luni. De asemenea, autoritățile au mai anunțat că eliberarea online a cazierului judiciar va scuti peste 1,5 milioane de români de drumuri la secțiile locale de poliție.

Alte articole: Autostrada Sibiu – Piteşti permite animalelor sălbatice să treacă din nou liber Valea Oltului VIDEO

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult