- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primele reacții cu privire la modul în care vor participa românii la „Cumpără românește”. Senator Marius Dunca: „Ne asigurăm că sprijinim firmele autohtone, locurile de muncă și economia”

13 Oct, 17:29 • Bumbeneci Diana
Programul „Cumpără românește” va sprijini românii din mai multe puncte de vedere. Reprezentanții Guvernului explică multiplele beneficii ale noului proiect.
Primele reacții cu privire la modul în care vor participa românii la „Cumpără românește”. Senator Marius Dunca: „Ne asigurăm că sprijinim firmele autohtone, locurile de muncă și economia”

Executivul condus de premierul Marcel Ciolacu a lansat programul „Cumpără românește” . Este vorba despre un proiect de nivel național cu scopul de a consolida economia națională și de a susține locurile de muncă.

Programul „Cumpără românește” aduce beneficii economiei naționale

Proiectul a fost gândit ca să contribuie la bunăstarea populației române. În cadrul programului, guvernul face apel la cetățeni, companii și instituții să susțină producătorii români prin achiziționarea de produse și servicii locale. Programul „CUMPĂRĂ ROMÂNEȘTE” dorește să nu fie doar un simplu slogan, ci o inițiativă care propune o abordare practică a patriotismului economic.

„Programul „CUMPĂRĂ ROMÂNEȘTE” este un program de anvergură, un program prin care încurajăm toți românii să susțină economia națională. Nu e doar un gest de solidaritate, ci și o formă de patriotism economic. Atunci când cumpărăm românește, ne asigurăm că sprijinim firmele autohtone, locurile de muncă și economia noastră. Este un mod simplu, dar eficient, de a ne arăta recunoștința față de valoarea muncii românilor și față de antreprenorii locali care se luptă să construiască branduri noi cu care să concureze la nivel național și global”, a declarat Senatorul Marius-Alexandru Dunca.

Prin acest program, Guvernul României mai are în plan să reitereze beneficiile stimulării producției interne, reducerea dependenței de importuri și creșterea exporturilor, măsuri vitale pentru dezvoltarea economică a României, se mai arată în anunțul oficial. De altfel, achiziționând prin intermediul acestui proiect, cei care locuiesc pe teritoriul României pot contribui la crearea de locuri de muncă și la îmbunătățirea nivelului de trai al comunităților din întreaga țară.

Te mai poate interesa și: Se lansează un nou program de finanțare istoric! Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „Vom avea un buget de 451 milioane de lei”

Zona Brașovului se evidențiază ca fiind o zonă dezvoltată din punct de vedere economic ce cuprinde o gamă variată de producători și servicii de înaltă calitate, multe dintre ele reprezentând tradiția zonei. Aici găsim foarte mulți producători locali, de la mici agricultori și fermieri dedicați cultivării produselor naturale și creșterii animalelor, până la fabrici de prelucrarea a laptelui și cărnii, sau mari producători industriali. Cumpărând de la ei susținem și creștem numărul locurilor de muncă, stimulăm economia locală, practic contribuim la propria noastră bunăstare” a adăugat senatorul.

„Este momentul să transformăm acest îndemn, „CUMPĂRĂ ROMÂNEȘTE,” într-o adevărată stare de spirit la nivel național. Suntem mândri de resursele și capacitățile noastre. „CUMPĂRĂ ROMÂNEȘTE” este un pas concret spre o Românie mai prosperă și mai puternică”, a conchis Dunca.

Vezi și: EXCLUSIV. Bunica Alexandra vinde flori la metroul din Pipera, la 74 de ani, pentru a putea trăi de pe o zi pe alta! „Jumătate din pensie o dau pe facturi, cealaltă abia îmi ajunge de medicamente și mâncare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult