- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primii fulgi de zăpadă așteptați în România. Meteorologii Accuweather anunță când va ninge prima dată în sezonul rece 2023

03 Oct, 16:38 • Bumbeneci Diana
Meteorologii Accuweather au anunțat când vine iarna pe teritoriul țării. Data la care cad primii fulgi de zăpadă în România.
Primii fulgi de zăpadă așteptați în România. Meteorologii Accuweather anunță când va ninge prima dată în sezonul rece 2023

Abia suntem în luna octombrie, iar vremea se menține destul de caldă pentru normalul perioadei, însă ne așteptăm ca instabilitatea atmosferică să fie din ce în ce mai prezentă în teritoriu. Cu toate acestea, iarna se apropie cu pași repezi iar meteorologii au anunțat deja când vor cădea primii fulgi de zăpadă, conform Accuweather.

Meteorologii Accuweather anunță când va ninge prima dată în sezonul rece 2023

Conform meteorologilor din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, luna octombrie vine cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Potrivit prognozei emise astăzi pentru următoarele patru săptămâni, temperaturile vor rămâne mai crescute decât cele normale pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare, cel puțin în următoarele trei săptămâni.

Pe de altă parte, se pare că în luna noiembrie vom avea parte de primele semne de iarnă. Așadar, potrivit meteorologilor Accuweather, care au actualizat prognoza meteo, primii fulgi de nea vor cădea în București luna următoare. Mai exact, pe data de 5 noiembrie, când este anunțată lapoviță și ninsoare.

Prima ninsoare adevărată însă va apărea pe data de 29 noiembrie, când meteorologii Accuweather anunță temperaturi cuprinse între -3…4 grade Celsius.

Vezi și: Eurostat anunță ce se întâmplă în trimestrul doi din 2023 cu evoluția prețurilor agricole

Meteorologii Accuweather au anunțat când va ninge în România

Luna decembrie însă nu se anunță una foarte friguroasă, temperaturile maxime fiind cuprinse între 1…9 grade Celsius.

Mai mult, potrivit meteorologilor, zăpada vine chiar între Crăciun și Anul Nou. Și asta deoarece, pe 31 decembrie și pe 1 ianuarie sunt anunțate ninsori, temperaturile situându-se în jurul a 0 grade Celsius.

Vezi și: În octombrie 2023, pensionarii primesc încă 500 de lei de la Guvern. Iată la cine vor ajunge banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult