- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul automobil electric al mărcii Dacia își va extinde piețele pe care este vândut. În ce țară va fi lansat modelul Spring

21 Nov, 19:00 • Cassano Sabrina
Dacia își va extinde piețele pe care este vândut primul automobil electric al mărcii, ieșind pentru prima dată din UE. Conform analizelor Profit.ro, Modelul Spring se va lansa în Turcia.
Primul automobil electric al mărcii Dacia își va extinde piețele pe care este vândut. În ce țară va fi lansat modelul Spring

Dacia își va extinde piețele pe care este vândut primul automobil electric al mărcii, ieșind pentru prima dată din UE. Dacia Spring va fi lansată la finalul acestui an.

Câte modele de automobile electrice au fost vândute în acest an

Conform unor date oficiale, în 2022 au fost vândute peste 4.000 de automobile electrice. Dintre acestea, 800 au fost vândute în luna septembrie. În Turcia, Dacia nu are o gamă foarte variată de modele. Singurele modele prezente sunt Duster și cele două versiuni Sandero. Ulterior acestora două li s-a mai adăugat din acesta an și un Jogger.
În cazul în care vor dori turcii își pot achiziționa și sedanul Logan, cu toate că acesta este vândut sub marca Renault cu numele Taliant. În acest moment, turcii nu beneficiază de un sistem de subvenționare al achiziției de automobile electrice. Persoanele care vor dori să achiziționeze modelul menționat anterior, vor trebui să plătească prețul de listă. Prețul este mult mai mare decât cel din Europa, unde în acest moment moment depășește 22.000 de euro pe mai multe piețe.

Dacia Spring se așteaptă să fie cel mai ieftin model de automobil electric din Turcia.

Citește și: Zelenski luptă până la capăt: „Putem rămâne fără bani. Fără combustibil. Fără apă caldă. Fără electricitate. Dar nu fără libertate!”

Lansarea precomenzilor Dacia Spring, o adevărată isterie

Dacia Spring este un real succes pe piața pentru marca românească. În doar câteva ore de când s-au lansat precomenzile  au fost înregostrate mii de accesări ale site-ului Dacia. În toată Europa, precomenzile au depășit, 10.000 de rezervări conform unei estimări neoficiale.

Automobilul  va putea fi cumpărat  începând de la 7.700 de euro, cu subvențiile Rabla Plus și Rabla Clasic incluse.

Citește și:Plafonarea prețului la gaze ar putea duce la situații grave iremediabile! Bursele de energie sunt îngrijorate de securitatea aprovizionării cu gaze