- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul avion care va ateriza pe aeroportul din Brașov va fi unul TAROM. Aeroportul ar urma să fie deschis în iunie 2023!

15 Nov, 19:15 • Cornel Ghimeșan
Aeroportul din Brașov ar urma să fie deschis la jumătatea lunii iunie a anului 2023, iar primul zbor care va avea loc va fi unul românesc, operat de compania TAROM. Vor exista inclusiv curse București-Brașov.
Primul avion care va ateriza pe aeroportul din Brașov va fi unul TAROM. Aeroportul ar urma să fie deschis în iunie 2023!

În cadrul discuțiilor avute luni cu Adrian Veștea președintele Consiliului Județean Brașov și cu Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, CEO-ul Tarom a anunțat faptul că prima aeronavă comercială care va ateriza pe aeroportul din Brașov va fi una românească, operată de compania pe care o conduce, relatează Monitorul Expres.

„Prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească, aparținând TAROM”, a declarat Mihăiță Ursu, director general CEO al TAROM.

Alte articole: Cozile la biletele de tren intră în istorie. De azi, CFR Călători vinde tichetele online în toate trenurile, prin implemetarea sistemului xSell-mobile

Când va avealoc primul zbor operat de TAROM

Graficul consolidat al activităţilor privind deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, convenit de către Consiliul Judeţean Braşov, împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, prevede ca aeroportul să fie operaţional la jumătatea lunii iunie a anului viitor.

La întâlnirea de luni de la sediul Tarom, s-a convenit identificarea unor variante durabile pentru ca TAROM să poată opera zboruri între București și Brașov, acest lucru putând fi posibil cel mai devreme la sfârșitul anului viitor.

„TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur, asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite, punând accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe, în mod regulat, servicii integrate de transport al călătorilor, dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri”, a mai adăugat directorul general CEO-ul companiei.

Citește și:Nuclearelectrica va dezvolta reactoare nucleare modulare mici în România. Compania a semnat un acord cu Beltrame pentru demararea primului proiect

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult