- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul oraș mare din România care le oferă studenților gratuitate la transportul în comun!

15 Dec, 19:34 • Fundeanu Madalina
Studenții din Sibiu au gratuitate la transportul în comun! Reducerea se aplică prin lege.
Primul oraș mare din România care le oferă studenților gratuitate la transportul în comun!

Vești formidabile! Studenții dintr-un mare oraș din România beneficiază de gratuitate la transport public în comun, începând de luna aceasta, conform informațiilor publicate de Antena 3 CNN.

Studenții din Sibiu au gratuitate la transportul în comun!

Studenții din orașul Sibiu beneficiază de gratuitate la transport public în comun, începând de vineri, doar la societatea aflată în subordinea Consiliului Local.

Astfel, Legea Educației prevede o reducere de 90% a abonamentelor la transportul în comun, iar fiecare universitate stabilește propria metodologie de acordare reducerii.

„Studenții celor două universități din Sibiu au de vineri transport gratuit”, anunță operatorul de transport aflat în subordinea Consiliului Local.

Pe de altă parte, procedura de încărcare a cardurilor pentru studenți rămâne deocamdată neschimbată. Studenții din Sibiu pot folosi o aplicație mobilă.

În municipiul Sibiu există o universitate de stat şi o academie militară. La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu învaţă un total impresionant de 15.000 de studenţi, la care se mai adaugă alţi 1.445 de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Te-ar putea interesa și: Ce este aplicația Threads lansată de Meta, care îi face concurență directă platformei X. Mark Zuckerberg, gata să îl dobare pe Elon Musk

Transport în comun, Sibiu
Transport în comun, Sibiu

Potrivit legii educației, studenții au redus 90% din prețul abonamentului, iar procedura este mai birocratică

Reducerea va fi acordată prin decontare de către universități, după ce studenții achiziționează abonamentele la prețul lor integral, conform celor transmise de Ministerul Educației (ME) într-o adresă pentru rectori obținută de Edupedu.ro.

Mai precis, pentru a asigura reducerea de 90% pentru studenți pe noua lege a educației în învățământul superior în vigoare din 3 septembrie, este nevoie de un mecanism de decontare între instituții precum universitățile și operatorii de transport care până în prezent nu a fost realizat, cel puțin în București.

Fiecare Universitate stabilește prin propria metodologie cum decontează drumul studenților. Procedurile au fost însă întârziate.

La începutul lunii noiembrie universitățile din București nu aveau proceduri de decontare a abonamentelor. Abia de săptămâna trecută, la unele facultăți, aceștia pot depune actele pentru a-și deconta abonamentele, în proporție de 90%.

Vezi mai multe știri: Sorin Grindeanu confirmă deschiderea a două mari sectoare de drum. „Lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe A3 și lotul 3 Craiova-Pitești se deschid săptămâna viitoare”