- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul spital din România care va avea un aparat de testare a consumului de droguri. Investiția ajunge la 174.000 de euro

24 Nov, 19:11 • Alexe Raluca
Premieră pentru România: un spital din țară, primul care are noroc în acest sens, va avea un aparat de cromatografie lichidă. Cu ajutorul acestui aparat, specialiștii vor putea, printre altele, să testeze mai eficient persoanele care consumă droguri.
Primul spital din România care va avea un aparat de testare a consumului de droguri. Investiția ajunge la 174.000 de euro

Primul spital din România care va deține un aparat cu care vor fi testați mai eficient cei care consumă droguri. Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu va achiziționa un aparat de cromatografie lichidă la prețul de 174.000 euro.

Citește și: Legea „2 Mai” a fost adoptată: „Producția și traficul de droguri rămân cea mai mare afacere criminală din UE”

Primul spital din România care va avea un aparat dedicat testării consumului de droguri

Aparatul ajută la depistarea dopajului cu medicamente și la o testare mult mai eficientă în cazul persoanelor care consumă droguri.

„Actualul laborator al spitalului beneficiază astăzi de un spaţiu mult mai mare, mutat în actuala clădire la subsol. Ţin să-i mulţumesc domnului Adrian Bibu pentru că am reuşit prin intermediul Agendei de Sănătate a Sibiului şi astăzi beneficiem de suport din bugetul municipiului Sibiu, pentru a dota laboratorul.

Am semnat contractul pentru achiziţia unui aparat pentru cromatografie lichidă, un aparat atât de important atât în zona consumului de substanţe, în zona dozajului de medicamente şi vreau să vă spun că acesta nu mai există în momentul de faţă la nivelul Sibiului şi nici la nivelul multor spitale la nivel naţional”” a declarat managerul Spitalului Clinic de Pshiatrie din Sibiu, Florin Neag, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Antena 3 CNN.

Ulterior, managerul unității medicale a precizat că acest aparat performant a costat 174.000 euro, bani daţi de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda de Sănătate. Directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie de la Sibiu, medicul Ciprian Băcilă, a explicat că acest aparat nu există în prezent în niciun spital de psihiatrie din România.

„Eu sper ca până în luna februarie să poată să fie funcţional. Cu certitudine vă pot spune că aparat de cromatografie lichidă niciun alt spital de psihiatrie nu deţine”, a explicat psihiatrul Ciprian Băcilă.

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu a dat în folosinţă o clădire nouă, în care funcţionează ambulatoriul şi laboratorul. În aceasta se va putea face spitalizare de zi, precum şi alte activităţi necesare tratării pacienţilor, cu bani europeni, dar şi din bugetele Consiliului Judeţean şi Primăriei Municipiului Sibiu.

Citește și: O nouă lege în România: permis de conducere suspendat până la 10 ani pentru şoferii care au consumat droguri sau alcool. Ce mai prevede actul normativ