- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Probleme tehnice fără precedent la Dacia. Sunt chemate în service mai multe modele Sandero și Jogger

16 Apr, 09:01 • Bumbeneci Diana
Dacia recheamă în service mai multe mașini. Sunt raportate zeci de probleme tehnice.
Probleme tehnice fără precedent la Dacia. Sunt chemate în service mai multe modele Sandero și Jogger

Dacia

a lansat o inițiativă de rechemare în service pentru modelele sale Sandero și Jogger, datorită unor probleme întâmpinate cu cutia de viteze manuală. Această acțiune va include și modelul Logan în piețele în care este disponibil.

Dacia recheamă în service mai multe mașini

Proprietarii modelelor Sandero și Jogger echipate cu cutie manuală vor fi solicitați să se prezinte în service pentru a reprograma computerul de bord responsabil cu sistemul de injecție. Se pare că acest computer generează dificultăți la schimbarea treptelor de viteză pentru anumiți șoferi, din cauza unei transmiteri insuficiente a cuplului către transmisie.

Fiind o problemă cu caracter preventiv, producătorul a decis să inițieze această campanie, care nu este considerată de siguranță și, astfel, nu a fost menționată în sistemul de alerte european. Această campanie, denumită EEB3, a fost adusă în atenție pentru prima dată de publicația L’Argus și a fost confirmată ulterior de către companie. Mai mulți proprietari au primit deja notificări pentru a-și aduce mașinile în service pentru o actualizare de software, operațiune ce va fi realizată într-un timp scurt.

Dacia Sandero și Jogger
Dacia Sandero și Jogger

Notificarea trimisă clienților menționează că, datorită timpului scurt necesar pentru remedierea problemei, această reparație ar putea fi efectuată de dealeri în timpul așteptării în service.

În întreaga Europă, sunt afectate câteva zeci de mii de automobile, conform informațiilor oferite de Profit.ro, cu aproape 20.000 de mașini raportate în Franța. Practic, toți proprietarii modelelor Sandero 3 și Jogger, posibil și Logan, fabricate atât la Mioveni, cât și la Tanger, echipate cu cutie manuală și produse în ultimii trei ani, vor primi o notificare pentru a se prezenta într-un service autorizat Dacia pentru o verificare.

Până în prezent, au fost semnalate mai multe probleme tehnice, în special defecțiuni ale ambreiajului, cauzate de sincronizarea incorectă a injecției cu schimbarea treptelor de viteză, iar aceste reparații au fost efectuate în cadrul garanției de către service-urile Dacia.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult