- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Produse pline de Salmonella scoase la vânzare în marketurile din România. Alertă ANSVSA

25 Apr, 17:57 • Bumbeneci Diana
Alertă alimentară la Lidl și Auchan din România! Salmonella identificată în mai multe produse comercializate.
Produse pline de Salmonella scoase la vânzare în marketurile din România. Alertă ANSVSA

În preajma sărbătorii de Paște, România este zguduită de o alertă alimentară din cauza contaminării cu Salmonella. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat o investigație la nivel național, descoperind prezența salmonellei în carne comercializată în mai multe lanțuri importante de magazine.

Cu Paștele în apropiere, românii se pregătesc pentru cumpărături, dar primesc vești îngrijorătoare. În urma inspecțiilor efectuate de ANPC în diverse supermarketuri din țară, inclusiv Metro, Auchan, Lidl, Kaufland, Mega Image și Penny, s-au găsit produse de carne contaminate cu salmonella. Este posibil ca lista magazinelor afectate să fie chiar mai lungă.

Produse pline de Salmonella pe rafturile din magazine

„La nivel național, controalele au fost efectuate de către comisarii A.N.P.C. atât în unități de comercializare (magazine alimentare, magazine ale producătorilor, super/hypermarketuri etc.) cât și la procesatori (unități tip carmangerie, procesatori carne pasăre), spre exemplu: Auchan, Metro Cash& Carry România, Lidl, Kaufland, Mega Image, Rewe România (Penny), Meat Internațional SRL, Agroprod Crasna, Transavia SA, Agrotrans SRL, Avi-Top SA, Fermador SRL, Furbo Impex SRL, Vanbet SRL, etc.

În cadrul acestor controale, comisarii au procedat, între altele, la prelevarea de probe de carne şi organe de pasăre pentru determinarea prezenţei/absenţei bacteriei Salmonella. Pentru o parte din eșantioanele prelevate a fost detectată prezența Salmonella spp., însă până la acest moment nu s-au primit toate rezutatele prelevărilor, o parte din probele prelevate fiind încă în lucru în vederea serotipizării.”, se arată în comunicatul ANPC.

Ce produse au fost depistate cu salmonella
Printre magazinele în care au fost descoperite produse din carne infestate cu salmonela se numără și Penny. Aici, inspectorii au depistat trei tipuri de carne infestată.

Alertă alimentară: Carne de pui contaminată cu salmonella
Alertă alimentară: Carne de pui contaminată cu salmonella

„Cu titlu de exemplu, menționăm faptul că din analiza serotipului de bacterie Salmonella prezentă în carnea şi organele de pasăre prelevate din sortimentele marcă proprie a lanțului Penny, au fost efectuate s-au constatat următoarele:

– la produsul „FICAT DE PUI” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Infantis;
– la produsul „PIEPT DE PUI CU OS SI PIELE” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Infantis;
– la produsul „PUI GRILL” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Enteridis şi Salmonella Infantis.”, au transmis cei de la ANPC.

Și în magazinele Lidl și Auchan, ANPC a găsit carne infestată cu salmonella.

„De asemenea, în urma analizei de laborator efectuate la produsul “pipote și inimi de pui”, produs de S.C. AGRICOLA INTERNATIOANL S.A. și comercializat de operatorul economic LIDL DISCOUNT SRL, a fost detectată prezenţa bacteriei Salmonella Infantis.

În cazul Auchan Romania S.A., s-a detectat prezența Salmonella Spp. (Salmonella Enteridis / Salmonella Infantis) la produsele:

– Cocoșel de pădure – Agricola international;
– Golden Cocorico mușchiuleț de pui;
– Pui grill Auchan”, a transmis ANPC.

Vezi și: Semnal de alarmă pentru clienții unei bănci renumite. Milioane de români sunt vizați

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult