- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo. ANM anunță temperaturi ieșite din comun, dar și ninsori. Cum va fi vremea până pe 19 decembrie

21 Nov, 08:48 • Bumbeneci Diana
Va continua să plouă, iar precipitațiile vor lua aspect de lapoviță și ninsoare în zonele înalte. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza meteo până la jumătatea lunii decembrie.
Prognoza meteo. ANM anunță temperaturi ieșite din comun, dar și ninsori. Cum va fi vremea până pe 19 decembrie

Prognoza meteo pe următoarele săptămâni a fost actualizată. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice în cea mai mare parte a țării, până la mijlocul lunii decembrie. ulterior, acestea se vor situa în jurul celor specifice perioadei, potrivit prognozei pe patru săptămâni, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM anunță temperaturi ieșite din comun, dar și ninsori în următoarele săptămâni

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări doar pe parcursul săptămânii viitoare, iar pentru restul perioadei de prognoză va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, spun meteorologii citați de Agerpres.

Estimările meteorologice pentru intervalul 21 noiembrie – 19 decembrie 2022 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF. Media abaterilor săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații este realizată comparativ cu media perioadei 2002 – 2021. În aceste condiții, meteorologii de la ANM mai explică și că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În acest sens, în săptămâna 21 – 28 noiembrie 2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

Ai mai putea citi: Ministrul Muncii, invitat în plenul Camerei Deputaților, la Ora Guvernului. Acesta trebuia să dea explicații pe tema pensiilor speciale

În a doua parte a intervalului, în săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 5 – 12 decembrie scot în evidență temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile și cantități de precipitații deficitare în regiunile nord-vestice și la munte. În restul țării, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ultima săptămână de prognoză, în intervalul 12 – 19 decembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ai mai putea citi: Incredibil. Motivul pentru care un bărbat care a câștigat 10 milioane la pariuri sportive a cărat banii cu roaba de la limuzină la avion

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult