- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo aprilie 2023. Frig și ploi în săptămânile următoare, în România! Cum va fi vremea de Paşte şi Florii

31 Mar, 09:13 • Dobran Viorel
Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice sau în general apropiate de cele normale, în următoarele 4 săptămâni. Prognoza meteo aprilie 2023 vine însă cu schimbări majore.
Prognoza meteo aprilie 2023. Frig și ploi în săptămânile următoare, în România! Cum va fi vremea de Paşte şi Florii

Prognoza meteo aprilie 2023. Sfârșitul acestei săptămâni va aduce o vreme mai călduroasă decât zilele trecute, cu temperaturi de până la 20 – 21 de grade în sudul țării, dar și ploi însemnate cantitativ în jumătatea nordică a României.

Prognoza meteo aprilie 2023. Un ciclon se va deplasa spre estul Europei în acest weekend. În România, acesta va aduce atât o încălzire a vremii, cât și ploi pe arii existinse, în toate regiunile țării.

Vineri, 31 martie, un front atmosferic va traversa țara noastră de la vest spre est. Dimineața, va ploua în Transilvania, Maramureș și, local, în Oltenia și Muntenia, în timp ce la prânz ploile se vor muta în regiunile estice.

După-amiaza, soarele își va face din nou apariția în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile vor urca până la 18 – 20 de grade în partea de sud a Olteniei și Munteniei. Maxime de 16 – 18 grade se vor atinge în multe zone din sudul și vestul țării, în timp ce în celelalte regiuni se vor înregistra între 10 și 15 grade.

Și de Paște se va putea schia. „Având în vedere condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea, Primăria Brașov a luat decizia de prelungire a sezonului de schi și în luna aprilie”

Spre seară, ploile vor reveni în nord-vest, iar noaptea vor cuprinde mai ales nordul și centrul țării. Sâmbătă, 1 aprilie, vor fi intervale cu ploaie, inclusiv sub formă de aversă, în toate regiunile. Pe alocuri, vor fi și furtuni cu descărcări electrice.

Deoarece precipitațiile vor avea caracter convectiv, adică se vor produce datorită gradului relativ ridicat de instabilitate atmosferică, este de așteptat ca în unele zone să plouă puternic în anumite perioade, în timp ce alte zone să fie ocolite de ploi.

La prânz, temperatura va urca până la 11 – 14 grade în nord și centru, 14 – 16 grade în vest și nord-est, și 15 – 21 de grade în sud. În zonele înalte de munte, la peste 1800 metri, vremea se va menține rece și vor fi perioade cu ninsoare.

În jumătatea estică a țării, ploile vor continua în timpul nopții și în prima parte a zilei de duminică, 2 aprilie. Cantități mai ridicate sunt așteptate mai ales în unele zone din Moldova, unde s-ar putea acumula peste 20 l/mp.

Începând de luni, 3 aprilie, temperaturile vor scădea accentuat în toată țara, iar vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă.

Prognoza meteo aprilie 2023: săptămâna 3 – 10 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării.

Prognoza meteo aprile 2023. Cum va fi de Înviere

Prognoza meteo aprilie 2023: săptămâna 10 – 17 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo. Vreme capricioasă până la Florii 2023. În ce regiuni va ploua abundent

Prognoza meteo aprilie 2023: săptămâna 17 – 24 aprilie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo aprilie 2023. Frig și ploi în săptămânile următoare, în România!
Prognoza meteo aprilie 2023. Frig și ploi în săptămânile următoare, în România!

Prognoza meteo aprilie 2023:  săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în zonele montane și sub-montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Meteorologii anunță cum va fi vremea până în ziua de Paște. Următoare zile vor fi caracterizate de instabilitate atmosferică, însă ne vom bucura și de perioade cu soare și temperaturi specifice de primăvară, anunță directorul Administrației Naționale de Meteorologie, potrivit RomâniaTV.

Prognoza meteo aprilie 2023. Cum va fi vremea de Înviere

„Sigur că vorbim despre o perioadă destul de lungă, vorbim despre acest început de primăvară care știm că este unul cu vreme schimbătoare. Trebuie să ne așteptăm în linii mari la un regim al temperaturilor apropiate de normă, și pe de altă parte și la episoade cu precipitații.

Temperaturi apropiate de normă însemnă care în zilele cele mai calde, pot depăși 20 de grade, dar în general să se încadreze între 10-17 și 18 grade. Nopțile cele mai reci pot să aducă și ele temperaturi negative, dar așteptăm pe ansamblu o creștere treptată a valorilor de temperatură, atât cursul nopților si din cursul zilelor.

Pe măsură ce avansăm spre luna aprilie, categoric în prima parte a lunii aprilie, odată cu mărirea duratei zilei. Sigur că este de asemenea o perioadă în care iubitorii sporturilor de iarnă și-ar mai dori ca sezonul deschis să se prelungească. În zona montană înaltă, încă există zăpadă doar că e zăpadă de proastă calitate”, transmite meteorologul Florinela Gerorgescu.