- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. ANM anunță cum va fi vremea până de Paște

29 Mar, 09:29 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Se schimbă vremea în România.
Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. ANM anunță cum va fi vremea până de Paște

Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, potrivit prognozei pentru perioada 1 – 29 aprilie, transmisă de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 1 – 8 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 8 – 15 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

meteo
meteo

Săptămâna 15 – 22 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

Vezi și: Cum a ajuns masa la restaurant să fie cu 40% mai scumpă. Românii sunt revoltați

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Meteo vineri, în țară

Vremea se va încălzi în toată țara, astfel valorile de temperatură se vor situa peste cele normale specifice la această dată. Cerul va avea înnorări temporare la munte precum și în vestul și nordul țării, iar în rest va fi mai mult senin. Izolat la munte și în nordul teritoriului, trecător va ploua. Local și temporar, ziua, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 15 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat va fi ceață.

Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Vezi și: Meteo 27 martie-3 aprilie 2024. ANM anunță zonele în care va mai ploua până săptămâna viitoare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult