- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo pentru această săptămână! Condițiile meteo, într-o continuă schimbare!

14 Nov, 13:55 • Oprea Alina
Condițiile meteo pentru săptămâna curentă au fost emise de către ANM. Astfel, avem o ușoară creștere a temperaturilor, însă sfârșitul săptămânii arată o ameliorare alacestora, cu un cer predominant cu nori!
Prognoza meteo pentru această săptămână! Condițiile meteo, într-o continuă schimbare!

În decursul acestei săptămâni, temperaturile variază, astfel, acestea suferind anumite schimbări. În prima parte a săptămânii se poate observa o ușoară creștere a temperaturilor, însă în a doua parte a acesteaia, temperaturile sevor ameliora, cerul fiind acoperit de nori. Datele sunt conforme, concise și furnizate cu ajutorul ANM. 

Citește mai multe despre: Luna decembrie vine cu temperaturi neobișnuite în România. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

CONDIȚII METEO LA NOAPTE

ȚARĂ

Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în nopţile precedente şi se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Moldova şi pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. În vest, precum şi în zonele montane şi submontane aferente, local se vor acumula cantitãţi de apã de 10…15 l/mp şi izolat de peste 20…25 l/mp.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte -rafale de peste 70…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 11 grade pe litoral.

BUCURESTI

Valorile termice vor creşte semnificativ faţã de nopţile precedente şi se vor situa peste mediile multianuale, astfel cã temperatura minimã va fi de 7…10 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

MIERCURI

ȚARĂ

Valorile termice, deşi în scãdere faţã de intervalul precedent, se vor situa în continuare peste cele specifice la aceastã datã. Vor fi înnorãri pe parcursul zilei şi la începutul nopţii în majoritatea regiunilor şi va ploua în Maramureş, Transilvania, Moldova, local în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Banat şi Crişana. Cerul se va degaja treptat, iar ploile vor fi în restrângere cãtre centrul teritoriului şi izolat în rest.

La munte, ploile pot fi moderate cantitativ, iar îndeosebi la peste 1600 m altitudine, în special seara şi noaptea vor fi ninsori şi lapoviţã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde pe creste se vor depãşi 70…80 km/h, dar local şi temporar şi în sud, centru şi pe suprafeţe mici în vest, cu rafale în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Condiții meteo!
Condiții meteo!

BUCURESTI

Valorile termice se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi noros pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, când temporar va ploua slab, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri ziua (rafale în jurul a 45 km/h). Temperatura maximã, mai scãzutã decât în intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 3 grade.

JOI

ȚARĂ

Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar regimul termic va fi caracterizat de valori mai scãzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi temporar ploi slabe, pe arii în general restrânse, în nord-vest şi centru. În zona de munte, în general la peste 1400 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte, în special la altitudini mari, iar cu viteze mai mici în zonele joase de relief din centru, est şi local din sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã.

BUCURESTI

Valorile termice diurne se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã, apropiatã de cea specificã datei, de 2…3 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -1…0 grade.

Citește mai multe despre: Când apar ninsorile, de fapt, în București. ANM schimbă complet prognoza meteo