- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza primăverii 2024. ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 martie

02 Feb, 07:55 • Bumbeneci Diana
ANM a emis prima prognoză pentru primăvara 2024. Iată cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni.
Prognoza primăverii 2024. ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 martie

Conform meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, vremea se va menține rece în anumite zone ale țării, însă vor fi consemnate perioade cu încălzire termică și cu precipitații.

Prognoza meteo până pe 5 martie

5 – 12 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, precum şi în regiunile nord-vestice, dar şi deficitar în cele sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza 5-12 februarie
Prognoza 5-12 februarie

Prognoza 12 – 19 februarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud- estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Prognoza 12 - 19 februarie
Prognoza 12 – 19 februarie

Prognoza 19 – 26 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Prognoza  19 - 26 februarie
Prognoza 19 – 26 februarie

Prognoza 26 februarie – 4 martie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza 26 februarie - 4 martie
Prognoza 26 februarie – 4 martie

Ai mai putea citi: Este stare de alertă epidemiologică în România. Ce măsuri se aplică populației

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult