- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul de împădurire este finanțat prin PNRR cu 95 milioane de euro! Cu toate acestea, un singur proiect a fost înregistrat

02 Feb, 09:44 • Stefan Simion
PNRR finanțează și susține programul de împădurire cu 95 milioane de euro. Acest proiect are rolul de a proteja șoselele de înzăpezire și este destinat primăriilor localităților poziționate lângă drumuri care ajung să se blocheze adesea din cauza ninsorilor și a viscolului.
Programul de împădurire este finanțat prin PNRR cu 95 milioane de euro! Cu toate acestea, un singur proiect a fost înregistrat

PNRR finanțează programul național pentru împădurire cu o sumă considerabilă. Cu toate acestea, un singur proiect a fost depus, pentru un drum național din Buzău, conform Agro-tv.ro. Așadar, chiar dacă fondurile există, interesul pentru împădurire și pentru înființarea perdelelor forestiere este scăzut.

Rolul programului național pentru împădurire

Inițiativa susțină și finanțată de PNRR are rolul de a proteja șoselele de înzăpezirea extremă. Este deja bine cunoscut faptul că șoselele înzăpezite reprezintă o mare dificultate pentru șoferi, acestea devenind imposibil de străbătut încă de la o primă ninsoare, care este însoțită de viscol. Perdelele forestiere ar preveni această situație.

Te-ar putea interesa și: Program național de împădurire, lansat de Guvern. Nicolae Ciucă: „un program care oferă speranță pentru generațiile viitoare că vor trăi într-un mediu mai puțin poluat”

Cu ajutorul perdelelor forestiere, șoselele ar fi protejate și accesarea lor nu ar mai fi un impediment pentru românii care sunt în deplasare. Multe drumuri naționale și șosele din România devin un coșmar pentru șoferi, odată cu prima ninsoare.

DN22 este cel mai expus drum național al acestei situații și ajunge adesea să fie închis o lungă perioadă de către autorități. Iar exemplele nu se termină aici! În ciuda soluțiilor și fondurilor existente, interesul față de acest program național este scăzut.

împădurire
împădurire

Un singur proiect înregistrat în programul de împădurire

În cadrul programului de finanțare prin PNRR a fost înregistrat un singur drum național. 26 de hectare care leagă Ialomița de E85 au fost înregistrate în programul de împădurire, urmând să beneficieze de protecția copacilor. Inițiativa a fost lansată în luna noiembrie a anului 2022, moment din care autoritățile au sperat că primăriile localităților aflate lângă drumurile care se blochează ușor din cauza înzăpezirii vor beneficia de această posibilitate din plin. Rezultatele au fost altele, în schimb. Autoritățile trag un semnal de alarmă și declară că aplicarea și înregistrarea în cadrul acestui program este simplă și nu durează mult.

Te-ar putea interesa și: Cod rutier 2023. Accesoriile care nu trebuie să-ți lipsească din portbagaj pe timp de iarnă. Amenda poate ajunge până la 3000 de lei

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult