- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect de mare amploare începând cu noiembrie 2023. Meditații gratuite pentru elevii care au nevoie de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

23 Oct, 20:25 • Bumbeneci Diana
Proiect inedit. Elevii din Sectorul 2 din București pot beneficia de meditații gratuite pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.
Proiect de mare amploare începând cu noiembrie 2023. Meditații gratuite pentru elevii care au nevoie de pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Un nou proiect inedit aduce beneficii multiple pentru elevii care au nevoie de meditații. Mai exact, elevii din Sectorul 2 din București care anul viitor au Evaluarea Națională sau Bacalaureatul pot face meditații gratuite la șapte materii.

Meditații gratuite pentru elevi

Începând cu luna noiembrie a acestui an, în Sectorul 2 se va relua proiectul „Educație la puterea 2”. Este vorba despre decizia autorităților din acest sector prin care se oferă meditații gratuite la șapte materii pentru toți elevii care vor susține, anul viitor, Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

În acest sens, profesori cu experiență în domeniu își vor pune gratuit la dispoziție cunoștințele pentru a îi pregăti pe elevii din clasele a VIII-a sau a XII-a.

meditații gratuite pentru elevi
meditații gratuite pentru elevi

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională pot opta pentru cursuri de Limba și literatura română și Matematică, iar cei care dau Bacalaureatul pot opta pentru meditații la: Limba și literatura română; Matematică; Istorie; Fizică; Biologie; Geografie; Informatică.

Elevii se pot înscrie până pe 31 octombrie completând un formular.

Elevii ar putea avea și acces gratuit la evenimente

„Într-o societate tot mai amenințată de lipsa unor modele, muzeele și alte medii culturale de învățare informală trebuie să fie accesibile gratuit elevilor și să le ofere posibilitatea de ”a se împrieteni” cu noi concepte, cu descoperiri despre trecut, știință, artă și alte oportunități educaționale, fără a exista o condiționare financiară.

În vremurile actuale, în care generația tânără și copiii sunt prizonierii dependenței de internet sau de jocuri online, muzeele și instituțiile culturale au obligația să își lărgească misiunea și să caute soluții pentru ca ceea ce au ele de oferit să devină o preocupare proaspătă, atractivă, constantă în viața fiecărui elev.

Gratuitatea elevilor la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film, precum și la alte manifestări culturale și sportive este, practic, o investiție în viitorul lor educațional și o șansă acordată societății românești care este pe ultimul loc în Uniunea Europeană ca și consum de cultură”, a scris deputatul Filip Havârneanu, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Proiect inedit pentru elevi. Acces gratuit la concerte, spectacole și instituții culturale

 

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult