- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect unic în România! „Cel mai bun drum din lume” va fi modernizat. Cum va arăta Transfăgărășanul

06 Feb, 19:11 • Stefan Simion
Cât de curând, România va începe realizarea unui proiect unic. Cel mai spectaculos drum din lume va fi modernizat. Multe îmbunătățiri vor avea loc la Transfăgărășan
Proiect unic în România! „Cel mai bun drum din lume” va fi modernizat. Cum va arăta Transfăgărășanul

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au declarat public că se inițiază un proiect unic în România. Transfăgărășanul va fi modernizat, iar rezultatele vor fi unele promițătoare, conform Adevarul.ro.

Considerat drept „cel mai bun drum din lume”, Transfăgărășanul nu s-a mai bucurat de lucrări de câteva decenii. Investițiile în cadrul acestui traseu erau inexistente, însă acest lucru se schimbă în acest an.

Lucrările de la Transfăgărășan vor dura câteva luni

Modernizarea Transfăgărășanului se va extinde pe o perioadă de câteva luni, potrivit reprezentanților: „Conform Normativului 615/2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane, Transfăgărășanul este închis traficului în perioada 20 octombrie – 1 iulie, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile, această perioadă fiind, de asemenea, improprie desfășurării lucrărilor. Având în vedere acest fapt, lucrările de modernizare a acestui sector de drum urmează să fie făcute în perioada 1 iulie – 20 octombrie, respectiv simultan cu perioada sezonului estival”.

În această lună va avea loc consultarea de piață, în așa fel încât să se estimeze parametrii investiției. Purtătorul de cuvânt al CNAIR a declarat că acesta va aștepta 3 săptămâni pentru a vedea ofertele prestatorilor. Data exactă a începerii lucrărilor se va cunoaște doar după ce vor fi stabilite procedurile pentru efectuarea Studiului de Fezabilitate și a unei Expertize Tehnice.

Vezi și: Incredibil! El este primarul din România care se trezește la 4 dimineața pentru a deszăpezi drumurile singur

Transfăgărășan
Transfăgărășan

„După consultarea de piață vom ști care sunt soluțiile și cine este interesat să le aplice. Asta ne va permite să scoatem proiectul la licitație. Depinde însă cât de repede se va semna contractul. Având în vedere complexitatea și unicitatea proiectului, nu se poate face deocamdată o aproximație privind începerea lucrărilor” este declarația oferită de Alin Șerbănescu. Reprezentanții urmăresc diminuarea riscului de blocare a căilor de rulare prin lucrările și îmbunătățirile care vor fi efectuate.

Cum va arăta Transfăgărășanul

Acest proiect unic în România este și unul foarte complex. Tocmai de aceea, vor fi testate multe perspective tehnice, practice și turistice. Vor fi consolidate sisteme de scurgere a apelor, benzile pentru autovehiculele lente, dar și construcția de polate. Transfăgărășanul se va bucura de panouri digitale cu rol informativ și de spații speciale pentru comercianți. Vor fi amenajate parcări de scurtă durată, astfel, oamenilor le va fi mult mai ușor să se bucure de punctele de belvedere.

Citește și: Orașul din România în care analizele se trimit cu drona în 2023. Municipalitatea nu se oprește doar aici, vrea să digitalizeze tot

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult