- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Propunerile lui Marcel Boloș nu au convins Comisia Europeană! Marcel Ciolacu, negocieri decisive cu Ursula von der Leyen despre creșterile de taxe și scăderea cheltuielilor publice

30 Aug, 22:12 • Cornel Ghimeșan
În ultimele zile ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a discutat cu oficialii Comisiei Europene despre creșterile de taxe și scăderea cheltuielilor publice. Oficialii europeni au rezerve față de impactul bugetar real al măsurilor propuse de Guvern și au sugerat ministrului român că necesarul de bani la buget ar putea fi strâns prin creșterea TVA cu două puncte, de la 19% la 21%.
Propunerile lui Marcel Boloș nu au convins Comisia Europeană! Marcel Ciolacu, negocieri decisive cu Ursula von der Leyen despre creșterile de taxe și scăderea cheltuielilor publice

Propunerile lui Marcel Boloș nu au convins Comisia Europeană! De cealaltă parte, Marcel Boloș a recunoscut că reprezentanții Comisiei Europene au avut semne de întrebare legate de calculele privind impactul bugetar.

Citește și Marcel Boloş a cerut Comisiei Europene să accepte o ţintă de deficit de 5,5%: ”Binele României nu se negociează”

Propunerile lui Marcel Boloș nu au convins Comisia Europeană!

”Am discutat în termeni de impact bugetar, unde au avut un semn de întrebare cu privire la calculele pe care le-am întocmit și modalitatea la care am ajuns la acel impact”, a declarat Marcel Boloș, la digi24.

Surse guvernamentale afirmă că o altă măsură sugerată de echipa condusă de Céline Gauer, director general în cadrul Comisiei Europene, este creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%, însă impozitul a crescut deja o dată în acest an de la 5% la 8%.

De asemenea, oficialii Comisiei Europene au cerut măsuri mai decise pentru scăderea cheltuielilor statului, care au explodat în ultimii ani, afirmă aceleași surse.

Ministrul Marcel Boloș a declarat marți că a cerut Comisiei Europene să accepte o țintă de deficit de 5,5% din PIB, semnificativ mai mare decât ținta asumată în legea bugetului, de 4,4% din PIB. Aflat la Bruxelles la discuții cu oficialii europeni, Marcel Boloș a spus că le-a prezentat acestora proiectele de creșteri de taxe și de reduceri de cheltuieli

Astfel, având în vedere diferențele de opinie între ministrul de Finanțe și oficialii Comisiei Europene, devine decisivă întâlnirea programată vineri la Bruxelles între premierul Marcel Ciolacu și șefa Comisiei, Ursula von der Leyen. La discuții ar putea participa și președintele PNL, Nicolae Ciucă, și vicepreședinte executiv al Comisiei, responsabil pentru problemele economice.

Cu ceva timp în urmă, Ministrul Finanțelor asigură că deficitul bugetar al României nu va depăși 5% la sfârșitul anului 2023.

Citește și Cine sunt bugetarii care vor fi dați afară! Marcel Boloș anunță luna în care ar putea să fie pusă în aplicare ordonanța austerității

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult