- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protecția Consumatorilor în control. Patru gări au fost închise, în urma unui control, din cauza neregulilor și a condițiilor lamentabile!

01 Nov, 23:51 • Oprea Alina
Au fost închise patru gări în urma unui control efectuat în luna octombrie a anului curent! Decizia a fost luată de Comisariatul Județean pentru Ptoecția Consumatorilor din județul Harghita!
Protecția Consumatorilor în control. Patru gări au fost închise, în urma unui control, din cauza neregulilor și a condițiilor lamentabile!

Au fost închide patru gări de către Protecția Consumatorului, mai exact acestea: Sândominic, Sânsimion, Izvorul Mureşului şi Băile Tuşnad. A fost transmis un comunicat la data de 1 noiembrie 2023 prin care s-a discutat că acțiunea de verificare a avut în vizor modul în care este respectată legislația în domeniul transportului feroviar, comisarii pentru protecția consumatorilor din Harghita constatând abateri la fiecare dintre aceste patru stații CFR controlate.

Principalele nereguli care au fost constatate în timpul controalelor au fost următoarele: lipsa condiţiilor normale de igienă în unele grupuri sanitare, folosirea unor săli de aşteptare neigienizate şi nerenovate, fără corpuri de iluminat, fără surse de încălzire, cu scaune rupte şi pereţi cu infiltraţii de apă şi igrasie.

Mai mult decât atât, a fost constatată și lipsa autorizației valide emise de Autoritatea Feroviară Română. Comisarii CJPC Harghita, pentru aceste nereguli, au oprit temporar prestările de servicii, până la remedierea deficienţelor. Printre acestea, au fost aplicate amenzi grandioase, mai exact, zece în valoare de 57.000 lei şi două avertismente scrise. CJPC Harghita va repeta aceste controale la operatorii economici opriți de la funcționare, astfel să verifice măsurile dispuse, aceştia urmând să îşi reia activitatea în locaţiile respective după ce remedierea deficienţelor va fi confirmată de echipele de comisari.

Patru gări sunt închise temporar!
Patru gări sunt închise temporar!

Citește și: McDonald’s-ul din Gara de Nord, închis de ANPC din cauza gândacilor și altor nereguli. Amenda usturătoare dată de inspectori

Multiple gări închise din cauza neregulilor

Acestea nu sunt singurele gări care au fost închise din cauza neregulilor. În această situație mai sunt încă trei gări din Harghita care au fost închise temporar, din cauza acestor nereguli identificate de comisarii CJPC.

„Menţionăm faptul că, de la începutul anului 2023, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita a mai desfăşurat acţiuni de verificare a modului cum este respectată legislaţia în domeniu, în transportul feroviar şi a controlat alte opt staţii CFR de pe raza judeţului Harghita iar pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Harghita au aplicat: 15 amenzi contravenţionale în valoare de 117.000 lei, cinci avertismente scrise precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor în cazul a trei gări CFR, situate în localităţile Odorheiu Secuiesc, Mădăraş şi Lunca de Jos.”, se comunică în omunicatul semnat de comisarul şef adjunct al CJPC Harghita, Laurenţiu Moldovan, potrivit Ziare.com.

Citește și: Majorări salariale 2024. Ligia Deca nu garantează creșterea salarială pentru angajații din Educație de la 1 ianuarie: „Vă pot promite că ne vom lupta ca acest lucru să se întâmple”