- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rabla 2022 se prelungește până pe 31 ianuarie 2023! Românii încă mai pot depune dosarele de finanțare!

23 Nov, 15:33 • Gabriela Andreescu
Sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul programelor "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" a fost prelungită până pe data de 31 ianuarie 2023, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă
Rabla 2022 se prelungește până pe 31 ianuarie 2023! Românii încă mai pot depune dosarele de finanțare!

Astfel, până la finele lunii ianuarie 2023 pot depune dosare de finanţare în cele două programe persoane fizice, persoane juridice şi unităţi administrativ-teritoriale (UAT).

Administrația Fondului pentru Mediu prelungește sesiunea de înscriere în cadrul programelor „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”

Solicitanţii se pot înscrie în limita bugetului disponibil alocat de AFM, informează Agerpres .

Calendarul de desfăşurare a sesiunilor de înscriere în anul 2022 în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, precum şi sumele rămase disponibile pot fi consultate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente programelor.

Citește și: „Rabla pentru electrocasnice” ar putea include și centralele de apartament. Tanczos:„În niciun caz nu se poate lansa un program în 2-3 zile sau 2-3 săptămâni. Trebuie să facem o analiză”

O nouă sesiune de înscriere în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” a demarat pe data de 30 septembrie şi urma să se încheie pe 25 noiembrie, timp în care persoanele fizice puteau să se înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice puteau depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM.

Rabla 2022 se prelungește până pe 31 ianuarie 2023
Rabla 2022 se prelungește până pe 31 ianuarie 2023

Bugetele totale puse la dispoziţie pentru această etapă se împart astfel:

Pentru Programul „Rabla Clasic”:

  • Persoane fizice, buget de 139.898.500 lei,
  • Persoane juridice – buget de 173.300.500 lei,
  • Instituţii publice – buget de 15 milioane de lei,

Pentru Programul „Rabla Plus”:

  • Persoane fizice, bugetul este de 115.500.000 lei,
  • Persoane juridice – 202.303.000 lei
  • Instituţii publice – 15 milioane de lei.

Citește și: Pentru că nu reciclăm ambalajele de plastic, trebuie să plătim 200 de milioane de euro pe an către UE. Avertismentul specialiștilor: „Sunt bani pe care îi dăm pentru că nu ne facem treaba”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult