- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul premierului Nicolae Ciucă despre programul Rabla 2023. Buget de până la 15 milioane de lei

13 Oct, 15:29 • Bocioacă Bianca
Nicolae Ciucă a asigurat că programul Rabla va fi derulat și anul viitor și, se ia în vedereatât creșterea fondurilor la nivel de program și a sumei de compensare pentru aplicanți.
Anunțul premierului Nicolae Ciucă despre programul Rabla 2023. Buget de până la 15 milioane de lei

Premierul Ciucă face asigurări că programul Rabla 2023 se va derula. Totodată, acesta a spus că ia în vedere, pe lângă creșterea fondurilor la nivel de program, și creșterea sumei de compensare pentru cei care aplică, asta în contextul creșterii ratei de inflație.

„Știm foarte bine ca România și-a propus să dezvolte o rețea de 30.000 de stații de încărcare electrică, dintre care aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârșitul anului 2026

În programul de guverare am menținut și anul acesta programul Rabla. Vom continua ca și anul viitor să avem asumat acest program. Chiar a fost o discuție în acest sens.

Trebuie să avem în vedere atât creșterea valorii financiare a programului, cât și suma de compensare având în vedere rata de inflație.

Acesta este modul în care vom continua să sprijinim și să-i încurajăm pe români să folosească astfel de modele.

Și prețul la combustibil ne face să ne îndreptăm atenția spre astfel de opțiune (mașinile hibride)”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Nicolae Ciucă, după vizita la uzina Dacia din Mioveni: „România şi-a propus să dezvolte o reţea de 30.000 de staţii de încărcare electrică până în 2026”

Câți bani sunt alocați pentru Rabla 2022

Datele Administrației Fondului pentru Mediu, bugetele totale, pentru această etapă, puse la dispoziție se împart după cum urmează:

Pentru Programul „Rabla Clasic”

  • persoane fizice – 139.898.500 lei
  • persoane juridice – 173.300.500
  • instituții publice – 15 milioane de lei

Pentru Programul Rabla Plus

  • persoane fizice – 115.500.000 lei
  • persoane juridice – 202.303.000 lei
  • instituții publice – 15 milioane de lei

Toate datele cu privire la programele Rabla și Rabla Plus sunt disponibile pe site-ul oficial AFM.

Citește și: Cum se vor calcula facturile la energie? Ciucă:„Noi susţinem ca această analiză să se realizeze faţă de consumul curent. Altfel ne ducem într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu”