- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rabla pentru becuri 2022. Ghid complet pentru a primi banii pe becurile vechi

08 Oct, 09:45 • Bumbeneci Diana
Ministerul Mediului a publicat prima formă a ghidului pentru programul Rabla pentru becuri. Programul are ca scop înlocuirea becurilor convenționale din locuință cu becuri cu led noi, mai performante din punct de vedere energetic.
Rabla pentru becuri 2022. Ghid complet pentru a primi banii pe becurile vechi

Rabla pentru becuri este un program din ce în ce mai căutat de români, chiar înainte de lansarea oficială, motiv pentru care a apărut primul ghid complet publicat de Ministerul Mediului. Iată cum primești voucherul de 200 de lei și care sunt criteriile de bază ale proiectului.

Rabla pentru becuri: ghid complet

Cei care vor să aplice la program trebuie să se înscrie într-o aplicație electronică gestionată de Administrația Fondului pentru Mediu și să îndeplinească mai multe criterii. Fiecare persoană va primi un voucher în valoare de 200 de lei și are la dispoziție 7 zile pentru a merge la un magazin înscris în program. Poate cumpăra becuri led de maximum 15 wați.

rabla-pentru-becuri-2022-ghid

Mai exact, românii care doresc să se înscrie și fac parte din categoria „persoane fizice” trebuie să știe că aplicația informatică se realizează numai după publicarea listei cuprinzând comercianții validați și anterior lansării primei etape de generare a voucherelor. Se va crea un cont de utilizator pe baza datelor de identificare (numele, prenumele, localitatea, județul și CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirării acestuia, a adresei de email, a unui număr de telefon valid și prin recepționarea unui SMS de confirmare. După primirea mesajului de confirmare, atunci va putea fi valabil contul.

Citește și: Sigur nu știai. Acesta este aparatul care consumă cel mai mult curent în casa ta

Rabla pentru becuri 2022. Ghid complet pentru a primi banii pe becurile vechi
Rabla pentru becuri 2022. Ghid complet pentru a primi banii pe becurile vechi

Poate beneficia de finanțare prin programul Rabla pentru becuri solicitantul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

a)este persoană fizică cu domiciliul în România;

b)nu are obligații restante la bugetul de stat și la bugetul local, conform legislației naționale în vigoare, la data achiziționării becurilor cu led;

c)are vârsta de minimum 18 ani împliniți în momentul înscrierii în aplicația informatică;

d)este posesor al unui/unei buletin/cărți de identitate valabil(e) în momentul înscrierii în program;

e)se obligă să predea comerciantului, în momentul achiziționării becurilor cu led, un număr echivalent de becuri convenționale;

f) își dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor și informațiilor furnizate, precum și cu privire la transmiterea acestora către terțe instituții sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligațiilor și clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situații și statistici.

Mai poți citi: Enel confirmă oficial că facturile vor întârzia. Iată mesajul primit de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult