- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Radiografia ministerelor cu cei mai mulți secretari de stat! Guvernul Ciolacu, în colaps „Au dat mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat”

18 Jul, 09:15 • Constantin Cristina
Gaura bugetară a adus multe presiuni în Guvern și a condus la reducerea numărului de secretari de stat din ministere. Ce se întâmplă în Guvernul Ciolacu.
Radiografia ministerelor cu cei mai mulți secretari de stat! Guvernul Ciolacu, în colaps „Au dat mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat”

Guvernul PNL-PSD ajungea la cel mai mare număr de secretari de stat dintr-un guvern postdecembrist, în urmă cu doar câteva luni. Acum, din cauza găurii bugetare, Guvernul are de suferit, a scris ziare.com.

Citește și: Guvernul Ciolacu promite noi vouchere pentru români! Tichete pentru sport, carburanți, alimente, grădinițe. Care sunt condițiile necesare

Radiografia ministerelor cu cei mai mulți secretari de stat! Guvernul Ciolacu, în colaps „Au dat mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat”

Numărul secretarilor de stat din Guvern a fost redus considerabil odată ce a venit la conducere PSD și gaura bugetară a devenit tot mai îngrijorătoare.

Însă, înainte de a veni PSD la conducere, Guvernul Ciucă a avut cel mai mare număr de secretari de stat, stabilind chiar și un record absolut de 135 de secretari, împreună cu subsecretari. Doar numărul secretarilor de stat a fost de 110. Înainte de acesta a fost guvernul Vioricăi Dăncilă care a avut 130 de secretari de stat și subsecretari.

În 2010, a avut loc cea mai mare reorganizare guvernamentală, care s-a efectuat pe vremea lui Emil Boc, care de la 64 de secretari de stat a rămas cu 32, urmând apoi să crească de la an la an.

În acest moment, fiind la conducere Guvernul Ciolacu și având în vedere că există o gaură bugetară, acesta are 79 de secretari de stat.

„Colegii ne-au dat un mandat de a avea o discuție cu fiecare ministru după constituirea noului guvern pentru a face o analiză cu președintele PNL Nicolae Ciucă în ce privește numărul secretarilor de stat. Azi colegii mei au dat mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat și de agenții guvernamentale”, afirma liderul PSD înainte de ultimele negocieri ale rotativei.

Guvernul Ciolacu
Guvernul Ciolacu

De asemenea, ministerul cu cei mai mulți secretari de stat din vechiul Guvern era la Dezvoltare, însă la ora actuală, în Guvernul Ciolacu se află:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: Carmen Moraru, Teodora Preoteasa, Bogdan-Eduard Simcea, Andreea Anamaria Naggar, Adrian Răulea, Ovidiu Cîmpean, Pășcuț Bogdan-Florin, Doina Iacoban.

Ministerul Afacerilor Externe: Iulian Fota, Daniela Grigore Gîtman, Janina Sitaru, Luca Niculescu, Traian Laurențiu Hristea, Andrei Novac;

Ministerul Transporturilor: Bogdan-Stelian Mîndrescu, Constantin-Gabriel Bunduc, Ionuț-Cristian Săvoiu, Ionel Scrioșteanu, Adrian Foghiș, Ion Popa

Ministerul Educației: Antoneta-Georgina Bolchiș, Bogdan Cristescu, Sorin Ion, Kallos Zoltan, Ionel Lixandru, Gigel Paraschiv.

Ministerul de Finanțe: Mihai Diaconu, Attila Gyorgy, Daniela Pescaru, Alin Marius Andrieș, Alin Chitu, Mihai-Călin Precup.

Ministerul Agriculturii: Sorin Moise, Dragoș-Costin Telehuz, Aurel Simion, Iulian Bucur, Ion Găman;

Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației: Marin Țole, Monica Săsărman, Daniel George Surdu, Vlad Ștefan Niculae, Marcel Alexandru Stoica;

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Adriana Petcu, Dan-Ștefan Chiru, Cristian Valer Beșeni, Bogdan-Radu Balanișcu, Ionuț Șorin Banciu;

Ministerul Sănătății: Cătălin Vișean, Alexandru Florin Rogobete, Tiberius Marius Brădățan, Adriana Pistol, Andrei Baciu.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării: Andrei Alexandru, Bogdan Mihai Dumea, Eduard Mititelu, Tudor Prisecaru;

Ministerul Energiei: Dan-Dragoș Drăgan, Pavel-Casian Nițulescu, Constantin Ștefan, George Lazăr;

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: Terente Ciui, Lucian-Ioan Rus, Daniela Nicolescu, Flavius Nedelcea;

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: Domnica-Doina Pârcălabu, Costin-Hendea D. Anca-Minodora, Kacso-Doboly A. Izabella-Maria.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale: Mădălin Mihai Vasilcoiu, Marius Ilie Stanciu, Florin Sergiu Dobrescu;

Ministerul Apărării: Simona Cojocaru și Eduard Bachide;

Ministerul Culturii: Mădălin Ștefan Voicu, Diana-Ștefana Baciuna.

Alte articole: Guvernul Ciolacu prinde culoare! A fost aprobat avizul pentru cele 2,8 milioane de euro din PNRR „Am spus că este o perioadă în care ne suspendă, nu pierdem cele 140 de milioane de euro”