- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Raiffeisen Bank, un nou mesaj pentru români, după ce s-au anunțat renunțări în masă la serviciile acestei bănci

09 Dec, 20:21 • Bumbeneci Diana
Raiffeisen Bank susține că nu este de acord cu decizia Austriei de a vota negativ aderarea României la Schengen și anunță românii că îi sprijină, asta pentru a-i face pe români să nu renunțe la serviciile băncii.
Raiffeisen Bank, un nou mesaj pentru români, după ce s-au anunțat renunțări în masă la serviciile acestei bănci

Cum tot mai mulți români aleg să boicoteze companiile austriece de pe teritoriul țării, Raiffeisen Bank se teme că își va pierde mulți din cei peste două milioane de clienți. Pentru a repara imaginea, instituția a transmis și astăzi un nou mesaj pentru români, anunță Agerpres.

Raiffeisen Bank transmite un nou mesaj pentru români

„Autorităţile române nu au făcut presiuni asupra noastră şi vom continua să susţinem demersurile pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, precizează conducerea Raiffeisen Bank România, printr-un comunicat.

„Raiffeisen Bank confirmă fără echivoc declaraţia făcută de BCR şi subliniază că nu s-au făcut presiuni din partea autorităţilor nici asupra sa”, se menţionează într-o declaraţie remisă vineri AGERPRES.

Citește și: Raiffeisen Bank a păgubit românii! Banca austriacă a returnat 13,4 milioane de euro, anunță ANPC

Raiffeisen
Raiffeisen

Preşedintele&CEO Raiffeisen Bank România, Zdenek Romanek, a subliniat:

„Susţinem pe deplin aderarea României la spaţiul Schengen şi vom continua să sprijinim demersurile autorităţilor pentru realizarea acestui deziderat”.

La  şi reprezentanţii BCR au declarat presei că nu s-au efectuat niciun fel de presiuni asupra băncii. Aceste precizări vin după ce cancelarul austriac Karl Nehammer ar fi vorbit despre presupuse presiuni ale României asupra unor companii austriece.

Revenind la Raiffeisen, veștile proaste vin rând pe rând. ANPC a obligat instituția să facă dreptate în cazul a peste 5.000 de români. Banca a început să returneze primele sume de bani, care se ridică la milioane de euro. La ora actuală sunt rambursate aproximativ 13,4 milioane de euro pentru 5.530 de clienţi, dintr-un total de 21 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de ANPC, în cursul zilei de azi. Raiffeisen Bank va restitui consumatorilor, în total, în urma aplicării Ordinul preşedintelui ANPC, o sumă de aproximativ 21,7 milioane de euro, care cuprinde şi dobânda legală aferentă, precizează ANPC.

Ai mai putea citi și: Raiffeisen Bank, mesaj pentru toți românii, după ce Austria a refuzat aderarea României la Schengen. Ce decizii ia banca la care au conturi milioane de persoane

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult