- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Raluca Turcan refuză să-și dea demisia cerută de mai mulți lideri PSD în scandalul azilelor. „Făptuitorii vor fi pedepsiți”

17 Jul, 14:50 • Lupu Alexandra
Raluca Turcan aruncă bomba. Ministrul Culturii refuză să-și dea demisia, după ce mai mulți lideri PSD i-au cerut acest lucru, în scandalul azilelor.
Raluca Turcan refuză să-și dea demisia cerută de mai mulți lideri PSD în scandalul azilelor. „Făptuitorii vor fi pedepsiți”

Raluca Turcan nu stă pe gânduri. Ministrul Culturii refuză să-și dea demisia, în ciuda faptului că mai mulți lideri PSD i-au cerut acest lucru în scandalul azilelor, informează stiripesurse.ro.

Raluca Turcan nu-și dă demisia

Raluca Turcan susține că nu are de ce să-și dea demisia, după ce mai mulți lideri PSD i-au solicitat acest lucru. Totul a pornit de la faptul că ea a semnat avizele pentru „azilul groazei”, pe vremea când era ministru al Muncii.

Vezi și: Meniul groaznic din „azilele groazei”. Ciorbă lungită cu apă, pâine cu margarină şi câte o felie de parizer

Raluca Turcan s-a apărat și a precizat că, la momentul acreditării centrului din Voluntari, toate lucrurile erau în regulă, din punct de vedere al formalităților legale. Ministrul Culturii relatează că semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege. Raluca Turcan precizează că sunt acreditați peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel național. În continuare, ea spune că ancheta va scoate la iveală cine este vinovat în această situație.

„La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale. Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege.

Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege. Oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligațiilor în derularea activității, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească.

Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți”, scrie Raluca Turcan.

Raluca Turcan
Raluca Turcan

În scandalul azilelor, Marius Budăi și-a dat demisia. Plecarea lui din fruntea Guvernului a fost anunțată de premierul României, Marcel Ciolacu.

„Am văzut dezvăluiri care denotă că nu mai există empatie. Am avut azi dimineață o discuție cu domnul Marius Budăi care m-a anunțat despre decizia de a depune demisia. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc. Aceasta este reacția firească într-un asemenea moment de criză. Nu cred că amendând pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite va aduce o schimbare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea, la rândul ei, și-a dat și ea demisia în scandalul azilelor. Astfel, Guvernul lui Marcel Ciolacu a rămas fără doi miniștri PSD.

„Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală. Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea. (….)

În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop. Scopul nu era doar să plec din Guvern.

Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate. Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică”, a spus Gabriela Firea.

Vezi și: Prima reacție oficială a premierului Ciolacu după scandalul azilelor groazei. „Să nu facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite va schimba ceva”