- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rareș Bogdan cere ca Guvernul să impoziteze companiile mari care au profit ZERO! „Dacă avem curaj şi suntem cu adevărat responsabili şi patrioţi, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani”

10 Aug, 10:42 • Bumbeneci Diana
Rareș Bogdan vrea să se aplice în Guvern o soluție inedită pentru repararea găurilor din buget. Liderul liberal propune impozitarea companiilor cu cifre de afaceri de miliarde, dar cu profit zero.
Rareș Bogdan cere ca Guvernul să impoziteze companiile mari care au profit ZERO! „Dacă avem curaj şi suntem cu adevărat responsabili şi patrioţi, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani”

Rareş Bogdan se gândește la o nouă reformă în domeniul impozitării, și anume impozitarea firmelor cu zero profit. Liderul PNL, a scris, într-o postare pe pagina sa personală de Facebook, că ar trebui ca firmele mari care raportează pierderi, dar au cifre de afaceri mari, să fie impozitate mai degrabă, decât companiile mici şi IMM-urile românești.

Rareș Bogdan vrea reformă în sistemul de impozitare

Dacă Guvernul vrea cu adevărat bani la buget, dacă avem curaj şi suntem cu adevărat responsabili şi patrioţi, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani: ne vom uita şi vom găsi soluţii de impozitare a celor care, deşi au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde, raportează profit zero prin inginerii fiscale legale, pe care le permite de ani de zile statul gras şi incompetent. 60 din primele 150 de companii au raportat profit zero”, a scris el.

Rareş Bogdan a mai oferit detalii și cu privire la „management fee”, fiind vorba de fapt despre o cheltuială pentru subsidiara românească, astfel încât, în mod automat, profitul filialei româneşti scade. Rareș Bogdan a evitat însă să publice și nume.

Nu vreţi să începem, înainte de orice, cu un impozit pe aceste cifre de afaceri şi blocarea transferurilor de capital, precum şi anularea facturărilor din categoria Management Fee? Doar anul trecut în ultimul trimestru, un gigant din zona hipermarket a facturat Management Fee de 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro) catre compania mama”, a conchis oficialul liberal.

Conform informațiilor furnizate Ziarului Financiar de către Registrul Comerţului în legătură cu cele mai mari 100 de companii din România după cifra de afaceri din 2022, primele locuri din clasamentul celor mai mari jucători din economie sunt companii care vin din petrol, industria auto şi retail alimentar.

ZF a realizat un Top 100 firme din România după cifra de afaceri şi profitul raportat în 2022 şi 2021.

Iată întreaga postare publicată de Rareş Bogdan:

Dacă Guvernul vrea cu adevărat bani la buget, dacă avem curaj şi suntem cu adevărat responsabili şi patrioţi, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani: ne vom uita şi vom găsi soluţii de impozitare a celor care, deşi au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde, raportează profit zero prin inginerii fiscale legale, pe care le permite de ani de zile statul gras şi incompetent. 60 din primele 150 de companii au raportat profit zero!!

Este inadmisibil să ne urcăm cu picioarele pe microîntreprinderi, să căutăm bani la IMM-urile româneşti, cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau câteva milioane, şi sa permitem în continuare giganţilor să ne sfideze!

Nu vreţi să începem, înainte de orice, cu un impozit pe aceste cifre de afaceri şi blocarea transferurilor de capital, precum şi anularea facturărilor din categoria Management Fee? Doar anul trecut în ultimul trimestru, un gigant din zona hipermarket a facturat Management Fee de 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro) catre compania mama.

Există nenumărate posibilităţi de a aduna bani la buget. Ca să nu mai vorbesc de faptul că redevenţele sunt absolut ridicole în continuare, atât în zona de resurse minerale, cât şi în zona de suprafeţe agricole. Haideţi să începem cu începutul logic şi de bun-simţ marea reformă fiscală din România şi să nu lovim cu lopata în cap micii capitalişti români, care şi-aşa trăiesc de pe-o zi pe alta!”, a transmis Rareș Bogdan.

 

Mai poți citi și: De la 300.000 la 2 milioane de euro finanțare pentru români. AFIR anunță condițiile de eligibilitate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult