- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Răsfăț în stil masculin. Afacerea care a bubuit în Capitală! Bărbații cheltuie o mulțime de bani pentru a-și întreține barba

07 Sep, 22:10 • Constantin Cristina
Afacerea barbershop a devenit un real succes în București. Tot mai mulți bărbați preferă să meargă la „salon” să-și întrețină barba.
Răsfăț în stil masculin. Afacerea care a bubuit în Capitală! Bărbații cheltuie o mulțime de bani pentru a-și întreține barba

Până la urmă s-a ajuns la egalitate. Așa cum femeile merg lună de lună la salon pentru înfrumusețare, așa și bărbații merg, mai nou, la barbershop-uri, pentru a-și întreține barba, a informat observatornews.ro.

Citește și: Nuntă de lux pentru fiica lui Mircea Geoană. Cine a suportat suma grandioasă și unde s-a ținut evenimentul special

Răsfăț în stil masculin. Afacerea care a bubuit în Capitală! Bărbații cheltuie o mulțime de bani pentru a-și întreține barba

Aceștia au stiliști personali și adevărate ritualuri de la care nu se pot abate. Astfel că bărbații nu mai merg doar la frizer, căci frizeriile s-au transformat în barbershop-uri, ocupându-se atât de păr, cât și de barbă.

„E o chestie care cred eu că mă defineşte, mă conturează şi îmi place să o port. Este o alegere masculină. Ulei de barbă, un pieptăn mai special, o maşină de tuns cu care mai actualizez din când în când. În jur de 150 de lei tunsoare plus barbă plus produse plus mentenanţă.”, a spus Ștefan.

Așadar, bărbații merg la barbershop-uri o dată la trei săptămâni.

„Este un barbershop dedicat numai bărbaţior şi atunci am o colecţie impresionantă de maşinuţe, am un autograf David Beckham, skateboarduri şi o motocicletă.”, a spus Ciprian Golan, hairstylist.

„Cum femeile îşi petrec foarte mult timp la coafor, se relaxează, aşa şi bărbaţii în ziua de astăzi vor să vină, să nu fie pe grabă, să servească o cafea. Tunsoarea în momentul de faţă face parte din personalitatea omului. Tunsoarea vorbeşte.”, a precizat Christian Anghel, hairstylist.

barbă
barbă

Potrivit simbolurilor din Grecia Antică, barba a reprezentat un semn de înțelepciune.

„Bărbile da, sunt un trend, pentru că dacă stăm să ne întoarcem în timp ele provin chiar din Grecia Antică. A purta barbă era un semn de înţelepciune. Este şi pentru înfrumuseţare, dar are şi un aspect estetic, pentru că ascunde uneori anumite riduri. Emană masculinitate.”, a informat Cătălin Botezatu, creator de modă.

„Tinerele îşi aleg destul de vreme prieteni foarte mari, probabil că ceilalţi încearcă să compenseze distanţa asta de vârstă cu un look.”, a mai spus Alin Gălăţescu, critic de modă.

Tarifele pentru o astfel de întreținere încep de la 120 de lei pentru o stilizare, iar un tuns costă 80 de lei.

„Frizeria adevărată-i artă! Nu poţi să nu fii în ton cu ceea ce e nou şi atunci am schimbat şi noi puţin, dar păstrăm aceeaşi linie pe care am avut-o de acum 50-60 de ani.”, a explicat Gheorghe Badea, proprietar salon vintage.

Alte articole: Dan Bittman, lovit din plin de datoriile fără număr pe care le are la stat. Afacerile artistului sunt compromise pierzaniei