- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Răzvan Burleanu nu duce lipsa banului! Salariul pe care îl câștigă președintele FRF este unul record

06 Apr, 20:56 • Lupu Alexandra
Răzvan Burleanu nu se poate plânge, atunci când vine vorba despre veniturile pe care le încasează. Salariul pe care îl primește președintele FRF este mai mare decât cel de care beneficiază un șef de multinațională.
Răzvan Burleanu nu duce lipsa banului! Salariul pe care îl câștigă președintele FRF este unul record

Salariul încasat de Răzvan Burleanu întrece orice record! Așa cum arată informațiile relatate de ziare.com, veniturile președintelui FRF este mai mare decât cel de care beneficiază un șef de multinațională.

Cât câștigă Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu este o figură cunoscută în fotbalul european mondial și ocupă o poziție a cărui importanță nu poate fi contestată. Din 2017, el coordonează grupul de lucru UEFA – Uniunea Europeană, iar din 2019 face parte din echipa de lucru dedicată strategiei comerciale pentru competițiile naționale. Răzvan Burleanu a fost ales președintele Comisiei Media UEFA, iar anterior, a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Marketing a UEFA.

Florin Prunea este unul dintre multele personaje care au vorbit public despre Răzvan Burleanu. Prunea spune că președintele FRF a ajuns în Consiliul FIFA fără alegeri, tocmai pentru că a fost ales de reprezentantul UEFA. Fostul fotbalist a declarat că doar pentru această poziție se oferă aproximativ 32.000 euro pe an.

Citește și: Salariul din România plătit cu 1700 de euro pe lună. Jobul este la mare căutare

„A ajuns în Consiliul FIFA. Acolo se ajunge fără alegeri. Sunt înțelegeri pentru că acum doi ani s-au schimbat patru membri și președintele UEFA cu asociații au spus așa: pentru următorii patru ani îi punem pe cei patru, printre care a fost și Răzvan Burleanu.

Așa a ajuns acolo. Nu au fost alegeri. Automat ești membru în Comitetul Executiv UEFA, dar nu ai drept de vot. Înseamnă în jur de 320.000 de euro pe an indemnizații, net, pentru președintele FRF, pe lângă ce ia din România”, declară Prunea.

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Așa cum arată informațiile transmise de Prunea, Răzvan Burleanu beneficiază de un salariu lunar de 4.000 euro. Pe lângă această sumă, președintele FRF primește și diverse bonusuri. Un simplu calcul ne arată că reprezentantul câștigă lunar peste 30.000 de euro, concret, mai mult decât un director de multinațională.

După ce fostul portar al naționalei Florin Prunea a dezvăluit în presă că Răzvan Burleanu ar încasa 30.000 de euro în fiecare lună, FRF a ținut să vină cu anumite precizări. Concret, administrația transmite printr-un comunicat că veniturile președintelui se limitează la 4.000 de euro, echivalentul a 20.000 lei net.

„Salariul lunar al președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este de 20.000 lei net, aproximativ 4.000 de euro”, se arată în comunicat.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Țara unde salariul minim îți ajunge doar ca să cumperi două kilograme de pește sau jumătate de cutie de ouă cu salariul minim