- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reacția Ministrului de Interne, Lucian Bode, după eșecul Schengen: ”România nu poate fi sancţionată nemeritat”

08 Dec, 20:53 • Cassano Sabrina
Ministrul de Interne, Lucian Bode, consideră că au fost ''călcate în picioare'' principiile care definesc spațiul Schengen. Acesta a menționat că Rusia este pe cale să se bucure de '' încă o nedreptate care i se face României”
Reacția Ministrului de Interne, Lucian Bode, după eșecul Schengen: ”România nu poate fi sancţionată nemeritat''

Lucian Bode a menționat de asemnea că România nu poate fi sancționată nejustificat. Ministrul de Interne consideră că România a avut parte de multe nedreptăți de-a lungul istorie.

Lucian Bode: ”Aspiraţiile şi interesele a milioane de români au fost puse pe locul doi”

”România nu poate fi sancţionată nemeritat şi nejustificat pentru situaţia internă din Austria. Am oferit soluţii, sprijin, dar nu suntem responsbili de situaţia internă din Austria. Aspiraţiile şi interesele a milioane de români au fost puse pe locul doi în faţa agendei politice interne a unui stat membru. Cuvinte precum unitate, încredere, parteneriat, solidaritate sunt des folosite atunci când încercăm să definim principiile de funcţionare a Spaţiului Schengem, aceste principii au fost călcate în picioare”

, a declarat el.

Acesta a a mai menționat și că în decursul istoriei, România a suferit multe nedreptăți.

”Simţim că Rusia este pe cale să se mai bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”, a subliniat el.

Klaus Iohannis, primele declarații după ce România nu a fost primită în Schengen

„Lipsa consensului de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Schengen, pe fondul opoziției Austriei, este profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români.România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene.Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic.România va continua să acționeze cu responsabilitate, hotărâre și bună credință în direcția consolidării securității interne a Uniunii Europene, așa cum a făcut-o și până acum.Mulțumesc tuturor statelor membre și Comisiei Europene care, recunoscând meritele României în securizarea frontierei externe a UE și în consolidarea proiectului european, au susținut aderarea țării noastre. Sprijinul și solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european.Dragi români, România nu se oprește aici!’

‘, a transmis președintele