- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reacțiile agențiilor de turism, după ce s-a cerut taxă specială pentru românii care merg în vacanță în străinătate. Daniel Truică, CEO Vola: „Nu vrem ca cetățenii să fie pedepsiți”

28 Sep, 10:52 • Bumbeneci Diana
Vola.ro, cea mai mare agenție online de turism din România, este la curent cu știrile care circulă zilele acestea cu privire la dorința unui patronat din turism de a introduce o taxă specială pentru românii care merg în vacanță în străinătate.
Reacțiile agențiilor de turism, după ce s-a cerut taxă specială pentru românii care merg în vacanță în străinătate. Daniel Truică, CEO Vola: „Nu vrem ca cetățenii să fie pedepsiți”

Poziția celei mai mari agenții de turism online din România este una fermă: „NU susținem sub nicio formă o taxă impusă cetățenilor români care călătoresc în afara țării și ne delimităm complet de orice astfel de declarație, care dezonorează industria de turism”.

Reacțiile agențiilor de turism

Pe scurt, Federația Patronatelor din Turismul Românesc a lansat inițiativa de a crea o taxă pentru românii care călătoresc în străinătate, taxă care, zic ei, ar urma să fie colectată de agențiile de turism și care ar fi direcționată către Organizația de Management a Destinației România, o structură nouă, care ar folosi bugetul astfel adunat pentru promovarea turistică a țării noastre.

Măsura, deși pusă pe seama unui obiectiv de interes național, nu ar face altceva decât să adauge costuri suplimentare pentru cetățenii români care doresc să se bucure de călătorii internaționale și oricum nu există vreo variantă concretă de a colecta acești bani doar de la cei care călătoresc pentru vacanțe și nu, de exemplu, de la cei care călătoresc la rude, pentru muncă sau pentru intervenții chirurgicale în străinătate.

Vezi și: Vreme complet neobișnuită în octombrie. ANM anunță o nouă prognoză pentru următoarele 4 săptămâni

Reacția agențiilor cu privire la taxa de călătorie
Reacția agențiilor cu privire la taxa de călătorie

Vola.ro dezaprobă total această taxă pusă din nou consumatorilor români.

Turismul din România nu va fi ajutat prin impunerea unei noi taxe, pe lângă toate cele care deja există, ci printr-o dezvoltare a ofertei turistice actuale, prin oferirea de servicii de calitate și personal implicat și amabil, prin crearea unei infrastructuri ireproșabile, dar și prin prețuri corecte.

Nu vrem ca cetățenii să fie pedepsiți pentru faptul că își doresc să exploreze lumea.

Din punctul nostru de vedere, se pot găsi strategii și formule mult mai inteligente pentru a se colecta banii necesari pentru susținerea și promovarea turismului autohton, de la deduceri din impozitul pe profit pentru companiile din turism și până la ajutoare și stimulente oferite de Guvern pentru companiile aeriene și agențiile de turism care aduc turiști străini în România.

Suntem deschiși la dialog pentru a evolua și pentru a dezvolta industria turismului din țara noastră, însă, în tot acest proces, considerăm că este esențial ca interesul consumatorului să rămână pe primul plan„, este de părere Daniel Truică, CEO Vola.ro

Poți citi: De câți kilometri este nevoie pentru ca o mașină să fie implicată într-un accident? Un nou studiu arată ce se întâmplă cu mașinile care au peste 129.000 km

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult