- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Recompensa pentru cei care reclamă evazioniștii, un subiect evitat de Premierul României, Marcel Ciolacu

22 Nov, 17:55 • Oprea Alina
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a lansat ideea ca cetățenii români să poată reclama evazioniștii și să fie recompensați, însă Premierul Marcel Ciolacu evită acest subiect!
Recompensa pentru cei care reclamă evazioniștii, un subiect evitat de Premierul României, Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în decursul zilei de miercuri, că ideea Ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, de a-i recompensa financiar pe cei care reclamă evazioniștii fiscali va fi discutată în Guvern. Mai mult decât atât, acesta a menționat că decizia politică va fi luată în Coaliție.

„Treaba fiecărui ministru este să aibă păreri. Câteodata sunt bune, câteodata sunt rele, s-ar putea să se impună o astfel de măsură, dar decizia politică este la Coaliți.”, a declarat Marcel Ciolacu, porivit Hotnews.

„Treaba fiecărui ministru este să aibă păreri. Câteodata sunt bune, câteodata sunt rele, s-ar putea să se impună o astfel de măsură, dar decizia politică este la Coaliție.

Haideți să nu mai judecăm oamenii după părerile pe care le au și după propunerile pe care le au. Hai să-i judecăm după performanța guvernamentală, după ceea ce realizează si după cum funcționează și cât de eficient e statul român.”, a adăugat Premierul României, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Noua Lege a pensiilor creşte riscurile fiscale. „Va submina credibilitatea fiscală. Pentru 2025, impactul este şi mai mare”

Recompensă pentru cei care reclamă evazioniștii
Recompensă pentru cei care reclamă evazioniștii

Marcel Ciolacu evită să vorbească despre recompensa celor care reclamă evazioniștii

„Cu planul declarat că banii pentru anunțatele majorări de pensii se vor găsi dacă va fi oprită evaziunea fiscală, Guvernul caută soluții, iar o propunere a venit de la ministrul Finanțelor, liberalul Marcel Boloș, care a susținut că „cei care îi denunță pe evazioniștii fiscali ar putea să primească 1% din valoarea fraudei.

Ne gândim să fie un procent din fapta şi din contravaloarea faptei de evaziune pentru că, până la urmă, e meritul persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeaşi faptă, ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională.”, a declarat Marcel Boloș pentru observatornews.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a comunicat că cetățenii români vor putea semnala în mediul online dacă, spre exemplu, angajatorul face plata parțială pe cartea de muncă sau dacă o firmă nu emite o factură fiscală.

Ai putea fi interesat și de: Noile modificări fiscale pentru banii cash intră în vigoare pe 11 Noiembrie! De ce trebuie să țineți cont în al doilea val după avalanșa de schimbări de la început de lună?