- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revin trenurile de noapte în Europa. Care sunt cele mai căutate destinații în 2024

19 Feb, 09:40 • Bumbeneci Diana
Trenurile de noapte revin în Europa: De la Berlin la Bruxelles, Paris și Helsinki, rutele sunt extrem de căutate în 2024.
Revin trenurile de noapte în Europa. Care sunt cele mai căutate destinații în 2024

În Europa, asistăm la o renaștere a trenurilor cu vagon de dormit, iar serviciile de noapte devin din ce în ce mai populare în 2024, conform revistei Forbes. Noile rute conectează cele mai aglomerate orașe ale continentului, oferind un confort îmbunătățit, inclusiv WiFi, cafea și mic dejun inclus în prețul biletului. Aceste noi trenuri de noapte stimulează, de asemenea, mișcarea „no-fly”, furnizând o alternativă mai sustenabilă, cu o amprentă de carbon mai mică decât călătoriile cu mașina sau avionul.

Trenurile de noapte revin în Europa

Dacă doriți să experimentați o călătorie cu trenul de noapte în 2024, experții în călătorii de la platforma de rezervări Omio au pregătit un ghid cu cele mai bune rute și sfaturi de rezervare.

De exemplu, traseul de la Berlin la Bruxelles cu European Sleeper oferă pasagerilor opțiunea de a călători în confortul unui compartiment privat, comun sau pe scaune. Compartimentul Sleeper asigură un confort maxim și este dotat cu chiuvetă, scaune, masă și până la trei paturi. Toate biletele includ WiFi gratuit, prosoape, articole de toaletă, mic dejun, apă minerală și o băutură de bun venit. Femeile care călătoresc pot opta pentru un compartiment special destinat lor, pentru a se simți mai sigure și mai confortabil.

trenuri Europa
trenuri Europa

Un alt exemplu este ruta de la Berlin la Paris cu Nightjet ÖBB, care oferă trei tipuri de bilete: seat, cușetă și sleeper. Biletul de sleeper, cea mai confortabilă opțiune, include chiar și un pahar de șampanie de bun venit, gustări, papuci, o mască de dormit și dopuri pentru urechi. Micul dejun este, de asemenea, inclus în preț, făcând experiența aproape similară cu cea a unui hotel pe roți.

În plus, o rută mai puțin cunoscută, dar la fel de interesantă, este cea de la Helsinki la Kemijärvi cu VR Finlanda. Această călătorie de aproximativ 15 ore vă poartă prin peisaje magice, în special în timpul iernii când peisajul acoperit de zăpadă este spectaculos. Pasagerii pot opta pentru compartimente de dormit pentru o sau două persoane sau chiar pentru un compartiment de lux pe puntea superioară, cu cea mai bună priveliște. Mâncărurile tradiționale sunt servite în restaurantul și bistroul trenului, oferind o experiență autentică și plăcută.

Ai mai putea citi: Anunțul momentului pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 1%, vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 80%”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult