- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revoluția digitală în agricultură. Care este aplicația de top pentru Monitorizarea și Gestionarea Terenurilor Agricole

29 Feb, 23:01 • Cornel Ghimeșan
Această aplicație permite înregistrarea cererilor pentru prezentarea ofertelor de vânzare a terenurilor agricole din extravilan, inclusiv a documentelor justificative ale vânzătorilor, și înregistrarea cererilor de acceptare a ofertelor de vânzare, împreună cu documentele justificative ale preemptorilor.
Revoluția digitală în agricultură. Care este aplicația de top pentru Monitorizarea și Gestionarea Terenurilor Agricole

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), începând cu data de 1 martie 2024, va fi disponibilă pe site-ul instituției aplicația Registrul Unic Național referitor la circulația și destinația terenurilor agricole situate în extravilan, un sistem electronic conform prevederilor legale.

Citește și: Mare atenție, români! Amenda colosală pe care o poți primi dacă tai acești copaci protejați de lege. Autoritățile nu se joacă

Potrivit informațiilor furnizate de către minister, această aplicație va permite înregistrarea cererilor pentru afișarea ofertelor de vânzare a terenurilor agricole din extravilan, inclusiv a documentelor justificative ale vânzătorilor, și va facilita înregistrarea cererilor privind acceptarea ofertelor de vânzare și a documentelor justificative ale preemptorilor.

Prin intermediul aplicației, utilizatorii vor putea să înregistreze cererile pentru oferte de cumpărare și documentele justificative ale potențialilor cumpărători, să promoveze ofertele de vânzare și să comunice acceptarea acestora, facilitând totodată implementarea procedurilor de către autoritățile responsabile conform legislației aplicabile.

De asemenea, se mai pot înregistra:

  • Fluxul documentelor între unitățile administrativ teritoriale și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin structura de specialitate sau structurile teritoriale;
  • Stadiul dosarului și publicitatea documentelor emise în cadrul acestor proceduri.
  • Cererilor menționate anterior se înregistrează în aplicație de către vânzători, persoane fizice/juridice sau de către reprezentanții unităților administrativ teritoriale în raza cărora se află terenul agricol supus vânzării, la cererea persoanelor interesate.

Utilizarea aplicației pentru înregistrarea și validarea informațiilor cu privire la ofertele de vânzare și a comunicărilor de acceptare a ofertelor de vânzare, respectiv ofertele de cumpărare se realizează prin crearea unui cont de utilizator prin accesarea link-ului director conform instrucțiunilor de utilizare puse la dispoziția personelor interesate în momentul accesării.

Citește și: Se schimbă datele din buletin. Ce trebuie să știe românii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult