- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR 28 aprilie! Finalul de lună vine cu vești impresionante pentru români! Indicele ROBOR rămâne în scădere

28 Apr, 12:49 • Constantin Cristina
Indicele ROBOR continuă să scadă de la 6,73% la 6,71%. Banca Națională a publicat noi date pentru românii cu rate la bancă.
ROBOR 28 aprilie! Finalul de lună vine cu vești impresionante pentru români! Indicele ROBOR rămâne în scădere

BNR a publicat astăzi valoarea indicelui bancar ROBOR, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei. Indicele la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut din nou, pentru a treia zi la rând de la 6,73% la 6,71%, valoare înregistrată în şedinţa precedentă, potrivit datelor BNR.

Citește și: ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,76%. Indicele a coborât la valoarea din vara lui 2022

Indicele ROBOR continuă să scadă!

De altfel, chiar și indicele la 6 luni, utilizat pentru calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 6,88% de la 6,86%. Ținând cont că cel la 3 luni, în urmă cu patru zile înregistra 6,76%, iar cel la 6 luni de la 6,95%, în dat de 24 aprilie.

Indicele ROBOR scade
Indicele ROBOR scade

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2022. Acesta este stabilit zilnic de BNR.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Alte articole: ROBOR 13 aprilie. Vești noi pentru românii cu rate la bancă