- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România a ajuns lider în regiune într-un domeniu: plata cu telefonul! 1 din 3 români plăteşte cu mobilul în magazine

05 Dec, 13:35 • Gabriela Andreescu
Peste 4 milioane de români intenţionează să plătească cumpărăturile de Crăciun cu telefonul, arată rezultatele unui studiu desfășurat de Visa. Același studiu vine să laude țara noastră pentru cea mai mare rată de adoptare a plăţilor cu telefonul mobil în CEE
România a ajuns lider în regiune într-un domeniu: plata cu telefonul! 1 din 3 români plăteşte cu mobilul în magazine

România are cele mai mari rate de adoptare a plăţilor cu telefonul mobil la nivelul celor opt pieţe din Europa Centrală şi de Est (CEE) incluse în studiul Visa Mobile Payments 2022, 7 din 10 români folosind  mobilul pentru cumpărături şi plăţi online, în timp ce 1 din 3 români plăteşte cu telefonul în magazine.

România, lider în Regiunea Centrală și de Est la plata cu telefonul mobil!

Potrivit studiului, citat de ZF, 83% dintre consumatorii români caută produse şi servicii de pe telefon, 79% dintre aceştia comandă bunuri sau servicii folosind dispozitivele mobile şi 81% le plătesc tot prin intermediul acestor dispozitive.

Românii apreciază cumpărăturile online cu telefonul în principal pentru rapiditate (56%) şi confort (54%), fiind cel mai probabil să folosească telefoanele pentru a plăti online în comparaţie cu alţi consumatori din regiunea CEE.

Citește și: Încep înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice! 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere și congelatoare

România este lider în Regiunea Centrală și de Est la plata cu telefonul mobil
România este lider în Regiunea Centrală și de Est la plata cu telefonul mobil

Studiul a analizat preferințele românilor în ceea ce privește plata cu telefonul. Conform rezultatelor analizei, românii şi-au adăugat cardul cu precădere în aplicaţii de livrare de mâncare (46%), transport (39%), călătorii (35%), platforme de streaming (35%). Studiul mai arată că 82% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani şi-au adăugat cardurile bancare în cel puţin o aplicaţie mobilă, aceasta fiind cea mai mare rată de utilizare a acestei metode în rândul tinerilor din regiune, urmaţi de slovaci (80%) şi de unguri (76%).

În ceea ce priveşte Crăciunul şi Anul Nou, 28% dintre consumatorii din România intenţionează să realizeze plăţi cu telefonul online şi în magazine atunci când îşi vor face cumpărăturile de sezon. Potrivit estimărilor, aceasta înseamnă că peste 4 milioane de consumatori din cei peste 14 milioane de utilizatori de internet din România vor plăti prin intermediul dispozitivelor mobile în perioada sărbătorilor de iarnă.

Printre românii care folosesc un portofel virtual, sunt mulţi care folosesc cardul de plastic doar o dată pe lună sau mai rar (15%). Cu doar zece ani în urmă, folosirea telefonului mobil pentru plăţi părea un vis îndepărtat, însă azi, mulţi consumatori sunt la curent cu o astfel de metodă de plată, iar 68% dintre români pot indica cel puţin un serviciu de plăţi mobile.

Citește și: Fonduri noi pentru fermieri! Patria Credit IFN pune la bătaie peste 256 milioane de lei pentru finanțarea micilor afaceri

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult