- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, groapa de gunoi a tuturor. 44 de tone de deșeuri din aluminiu, oprite la intrarea în țară

25 Oct, 20:25 • Bumbeneci Diana
Zeci de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în România. Polițiștii de la Vama Petea au fost nevoiți să confiște 44 de tone de deșeuri din aluminiu ce urmau să ajungă la o fabrică din țară.
România, groapa de gunoi a tuturor. 44 de tone de deșeuri din aluminiu, oprite la intrarea în țară

Aproximativ 44 de tone de deșeuri din aluminiu au fost oprite la intrarea în țară prin prin vama Petea. Anunțul a fost făcut astăzi, prin intermediul comunicat de presă al Inspectoratului teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

44 de tone de deșeuri din aluminiu, oprite la intrarea în țară

Conform comunicatului de presă, polițiștii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în țară a două automarfare încărcate cu deșeuri din aluminiu care erau destinate unei firme din județul Satu Mare. Imediat după identificarea transportului, acesta a fost oprit.

Ai mai putea citi: Românii nu se tem de război și fac cumpărăturile de la ucraineni. Chiar și în țara distrusă de ruși, alimentele sunt mai ieftine decât în România

România, groapa de gunoi a tuturor. 44 de tone de deșeuri din aluminiu, oprite la intrarea în țară
România, groapa de gunoi a tuturor. 44 de tone de deșeuri din aluminiu, oprite la intrarea în țară

„S-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean maghiar, conducând un automarfar înmatriculat în Ungaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Ungaria către o firmă din județul Satu Mare. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deșeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 22.234 kg – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri”, precizează sursa citată.

La câteva ore distanță, în aceeași vamă s-a prezentat un cetățean român, care conducea un automarfar înmatriculat în România și care transporta 23.240 kg deșeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Slovacia și care urmau să ajungă la o firmă din județul Satu Mare.

„Conform legislației în vigoare, cei doi conducători auto nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006. În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Te mai poate interesa și: Aproape 300.000 de români poartă numele Sfântului Dumitru. Cui spunem „La mulți ani” pe 26 octombrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult