- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, lovită de un nou ciclon polar. Elena Mateescu: „Predominant ninsori la munte și posibile lapovițe și ninsori”

04 Dec, 16:29 • Bumbeneci Diana
Un ciclon aduce frig în România. Elena Mateescu, şefa ANM, anunță prognoza meteo de ultimă oră.
România, lovită de un nou ciclon polar. Elena Mateescu: „Predominant ninsori la munte și posibile lapovițe și ninsori”

Un nou val de aer polar a lovit România, iar ciclonul a dus rapid la scăderea bruscă a temperaturilor. Elena Mateescu, şefa ANM anunță prognoza meteo de ultimă oră.

România, lovită de un nou ciclon polar

Citește și: Anunțul centrului Infotrafic. Cum se circulă pe toate drumurile naționale de 1 decembrie

ciclon polar
ciclon polar

„Zilele viitoare ne aşteptăm, evident, la o răcire în ceea ce privește aspectul vremii, mai ales la nivelul temperaturilor maxime și minime.

Dacă ieri am mai avut valori de până la 15 grade Celsius în partea de sud-est a teritoriului, în mod deosebit în Constanța, Tulcea, Sulina, Mangalia, astăzi răcirea este de interes și în partea de sud-sud-est a țării.

Vorbim astăzi de maxime care nu vor mai depăși la scara întregii țări 5-6 grade, chiar maxime negative în regiunile nordice și centrale ale țării, spre -3 grade şi minime coborâte, preponderent negative, spre -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului.

În Capitală, o maximă de 3-4 grade, iar minime, de asemenea, spre -5 sau -2 grade.

La această oră, cel mai frig e la Vârful Omu, -13 grade, 3-4 pe litoral.

Deși mâine vremea se va încălzi ușor, rămânem în ecartul termic specific normelor climatologice datei din calendar, 1-9 grade la nivelul maximelor, și minime spre -5 până la 5 grade.

Vom vorbi și de precipitații, predominant ninsori la munte și posibile lapovițe și ninsori și în zonele mai joase de relief”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, luni, la Antena 3 CNN.

Marți, 5 decembrie 2023, vremea continuă să se răcească. Va ploua local în partea de nord a țării și posibil și la munte. Vântul va sufla cu putere în zonele înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad și 9 grade Celsius, iar cele minime între – 3 și 7 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM marți, 5 decembrie 2023. Vremea în București

În Capitală cerul va fi mai mult noros din cauza prezenței ciclonului. Vântul va sufla cu o viteză de până la 15 km/h, iar indicele UV va fi de 1 din 11. Temperatura maximă va fi de 5 de grade Celsius, iar cea minimă de 2 grade Celsius. Pe timpul nopții sunt șanse să apară ploile.

LA MUNTE

Vremea va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel vor fi maxime cuprinse între -7 și 4 grade și minime ce se vor încadra între -14 și 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1500 m. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 7-11 decembrie, când precipitațiile, predominant sub formă de ninsoare, vor putea fi moderate cantitativ.

Ai mai putea citi: Tăierea porcului în gospodărie poate duce la probleme pentru români. Anunțul DSVSA pentru milioane de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult