- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România ocupă locul 2 în UE la producția de biciclete. Iată cum arată piața succesului, după producția de 2,6 mil. unități în 5 ani

21 Sep, 10:22 • Bumbeneci Diana
România este pe locul 2 în UE la producţia de biciclete. Se raportează o creștere de la 0,5 la 2,6 mil. unităţi în 5 ani.
România ocupă locul 2 în UE la producția de biciclete. Iată cum arată piața succesului, după producția de 2,6 mil. unități în 5 ani

România a devenit un producător de biciclete fără concurență! Pe plan local, în 2022, au fost realizate aproape 2,6 milioane de bici­clete, adică 17,7% din totalul vehiculelor pe două roţi produse în UE, arată o analiză a Comisiei Europene.

România, aproape lider la producția de biciclete

Piaţa locală a fost pe perioada anului 2022 al doilea cel mai mare producător din Uniunea Europeană, după Portugalia şi înainte de Italia. Cele trei țări sunt despărțite de o diferență procentuală destul de mică, aşa că lupta e strânsă la vârful unei pieţe care a prins tot mai mult elan în ultimii ani.

Atunci când vine vorba despre România, evoluţia industriei în ultimii cinci ani este una fără precedent, fiind vorba de o creştere de 450% (adică de o multiplicare de mai bine de cinci ori).

biciclete
biciclete

O astfel de evoluție record a făcut ca țara noastră să aibă șansa de a lua loc în capul mesei industriei de profil din UE, şi asta într-o perioadă în care toată lumea vorbeşte despre sănătate, bunăstare şi grijă pentru mediu. Acest lucru a fost posibil datorită unor investiții majore care au avut loc în ultima perioadă.

Raportul CE mai scoate în evidență faptul că anul trecut, în România existau doar 35 de firme care aveau ca obiect de activitate producţia de biciclete, acestea adunând afaceri de aproape 2 mld. lei.

Ai mai putea citi și: Vor crește ratele românilor în 2024? Marcel Boloș: „Am ajuns la înțelegerea ca acest impozit să fie impus pe cifra de afaceri definită conform normelor bancare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult